“Dijital Darbe Evresindeyiz.”

İMAMOĞLU’NA ZİYARETİN ARDINDAN AÇIKLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Silivri’de yaptığı ziyarette, CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Ziyaretinin ardından Özel, “Kendilerini ziyaret ettim. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın rahatsızlandığını, doktor kontrolüne gittiğini ve ardından hastaneye sevk edildiğini öğrendik. Kendisini arkadaşlarım da takip ediyor. Sağlığını olumsuz etkileyen bu durumun bir an önce kalkmasını umuyoruz.” dedi. Ayrıca, “Bunu hem 19 Mart’tan sonra içerde tutulan arkadaşlarımız için hem de istisna olarak kullanılacak durumun genelleşmesinin hukuk açısından üzücü olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

TUTUKLULUK SÜRECİ HUKUKSAL SORUNLAR DOĞURUYOR

Özgür Özel, tutuklamanın ilk aşamada bir hak ihlali olduğunu vurgulayarak, “Bugün tutukluluk bir cezaya dönüştürülmüş durumda. Bu tutuklama sırasında, soruşturma evresinin gizli olması gerekirken, kanıtlar ortada. Hiç sorulmamış sorular, servis ediliyor.” şeklinde konuştu. Özel, sözlerine şöyle devam etti: “İddiamız şudur, biz bu davanın TRT ve isteyen tüm televizyonlar tarafından canlı olarak verilmesini talep ediyoruz.”

DİJİTAL DARBENİN ETKİLERİ

19 Mart darbesiyle ilişkilendirdiği dijital darbe evresine dikkat çeken Özgür Özel, “Darbe döneminin dijital ayağını hayata geçirerek Sayın İmamoğlu’nun X hesabını kapatarak onunla mücadele etmeye çalışıyorlar. Dünya siyasi tarihinde elindeki gücü bu kadar haksızca kullanan bir başkası yoktur.” şeklinde belirtti. Ayrıca, geçmişte başka bir siyasetçinin başkan olmaması için bu kadar hukuk çiğnendiğinin altını çizdi. Özel, “Bu şoku, milletimizle birlikte tepki göstererek atlattık. İktidar şok evresine girdi. Bazı geri adımlar atmaya, toplumun tepkisini anlamaya çalıştı. Sonra sertleşme evresine girdiler.” diyerek, hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

ALGI YARATMA ÇABALARI VE YETERSİZ RAPORLAR

Özgür Özel, “Babası ve aile dostlarının hesaplarına, şirketlerine el koyarak algı yaratmaya çalıştılar. MASAK raporu ile hiçbir şey desteklenemedi.” diyerek, iktidarın tutumlarını kınadı ve “Utanç içindeler, gerçekten ne yapacaklarını şaşırdılar.” şeklinde sözlerine son verdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Sadettin Saran İfadesini Tamamladı: İki Saat Süreyle Verdi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık iki saat ifade verdi.

Mersin Aralık’ta Türkiye’nin En Sıcak İliği Oldu

Mersin, son beş günde 20 dereceye ulaşarak sıcaklıkta öne çıktı. Bu durum, Aralık ayında yaz havası yaşanmasına neden oldu.

Perakende Ticaret İhlallerinde Ceza Miktarları Artış Gösterdi

Ticaret Bakanlığı, perakende ticaret ihlallerine karşı caydırıcı yeni idari para cezaları belirledi. Yüzde 25,49 oranında artacak cezalar, 1 Ocak 2026'dan itibaren uygulanacak.