İran Dışişleri Bakanı Arakçi, İddiaları Yalanladı

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI İDDİALARI YALANLADI

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD merkezli Fox News kanalının İran’da “gizli nükleer tesis” bulunduğuna dair ortaya attığı iddiaları yalanlıyor. Arakçi, bu iddiaların İsrail destekli İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütü tarafından gündeme getirildiğini belirtiyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İran ile ABD arasında devam eden dolaylı nükleer müzakerelerin yeniden başlamasıyla birlikte, kamuoyunu yönlendirme amaçlı “korkutucu uydu görüntüleri”nin servis edilmeye başlandığını iletiyor.

İSRAEL’İN OLUMSUZ ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Arakçi, İsrail’in ABD ve İran arasındaki dolaylı müzakere sürecinde olumsuz bir rol üstlendiğine dikkat çekiyor. “İtibarını kaybeden ve sabotajcı olarak açığa çıkan Netanyahu, Trump’a ne yapıp ne yapamayacağını dikte etmeye çalışan politikasıyla şimdi hem eski hem de yeni kuklalara başvuruyor” diyor. Ayrıca, İsrail’in İran’a karşı Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminden kalan örgüt ve grupları kullanmaya çalıştığını ifade eden Arakçi, bu kişilerin maliyetinin düşük olabileceğini ama bu grupları devreye sokmanın yalnızca bir çaresizlik göstergesi olduğunu aktarıyor.

İRAN’DA GİZLİ NÜKLEER TESİS KURULDUĞU İDDİASI

Fox News, kısa süre önce İran’ın Semnan eyaletinde “Rainbow Site” (Gökkuşağı Sahası) kod adıyla gizli bir nükleer tesis inşa edildiğini öne sürdü. Kanalın yayımladığı uydu görüntüleri, söz konusu tesisin 2 bin 500 dönümlük geniş bir alana yayıldığını gösterdi. Haberde, bu tesisin kimyasal madde üreticisi olarak bilinen “Diba Energy Siba” adı altında gizlendiği ve on yıldan fazla bir süredir faaliyet gösterdiği iddia ediliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.