Aylık bağlama oranı değişiyor! EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELİYOR!

EMEKLİ AYLIKLARINI ETKİLEYEN DEĞİŞİKLİKLER

Emekli aylıklarının belirlenmesinde önemli rol oynayan aylık bağlanma oranlarına dair kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Şu anda yüzde 2 olarak belirlenen aylık bağlanma oranları, bu düzenleme yasalaşırsa yüzde 3’e çıkacak.

YENİ DÜZENLEME EMEKLİ MAAŞINI ARTIRACAK

Yapılan düzenlemeye göre, 25 yıl hizmet süresini tamamlayan ve primini ödeyen bir kişi emekli olmak istediğinde alacağı maaşın aylık bağlanma oranı yüzde 50 seviyesinden yüzde 75 seviyesine yükselecek. Bu durum, emekli maaşlarının belirlenen yeni oranla artırılmasını mümkün kılabiliyor.

HİZMET SÜRESİNE DAYALI ORAN DÜZENLEMESİ

5510 sayılı kanundaki 29. madde, emekli aylığı bağlanma oranını her yıl için yüzde 2 olarak belirliyor. Bu oran mevcut haliyle devam ettiğinde, 25 yıllık hizmet süresini tamamlayan bir kişi, prime esas gelirinin yarısını emekli aylığı olarak alıyor. 25 yılın altında çalışan bireyler içinse bu oran daha düşük seviyelerde kalıyor. İlgili kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.