Narin Güran cinayetinde 15 sanık işleme tabi

DAVA SÜRECİ HIZLANIYOR

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle alakalı davada, 6’sı tutuklu 12 sanık ile suça sürüklenen 3 çocuk, dördüncü kez hakim karşısına çıkıyor. Merkez Bağlar ilçesinde yaşanan olayla ilgili “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar; Maşallah, Fuat ve Birsen Güran, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya’nın yanı sıra tutuksuz sanıklar Şeyma Kaya, İbrahim Halil Güran, Hediye Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran ile çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17), Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada bir araya gelecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYDE

Tutuklu sanıklar, Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden cezaevi nakil araçlarıyla geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcı, 29 Nisan’da duruşma arası hazırladığı 10 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmuştu. Mütalaada, Narin Güran’ın kaybolduğu ihbarının ardından başlatılan arama çalışmaları ve yürütülen soruşturmanın süreçteki gelişmeleri detaylı bir şekilde anlatılmıştı.

KULLANILAN İDDİANAMENİN DETAYLARI

Cumhuriyet savcısının mütalaasında, sanıkların 6 aydan 5 yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılması talep edilmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024’te kaybolan Narin Güran’ın 8 Eylül 2024’te Eğertutmaz Deresi’nde cesedinin bulunmasına ilişkin 12 kişi hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlamıştı. Hazırlanan iddianame, Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Çocuklar hakkında hazırlanan iddianame ise 2. Çocuk Mahkemesi tarafından onaylanmıştı.

YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Diyarbakır 2. Çocuk Mahkemesi, kendilerindeki dosyanın, Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 12 sanıkla birleştirilmesi isteğini kabul etmişti. Anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış ve bu kişilere “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Bu iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Duruşmalara 7 Kasım 2024’te başlandı ve 28 Aralık 2024’teki duruşmada, tutuklu sanıklar Yüksel, Enes ve Salim Güran’a “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Narin’in cesedini saklayan Nevzat Bahtiyar’a da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.