Yaşlı Hastalara E-Rapor Desteği

SAĞLIK BAKANI E-RAPOR UYGULAMASINI DUYURDU

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 26 Mayıs’tan itibaren e-rapor uygulamasını hayata geçirdiklerini bildirdi. Memişoğlu, “26 Mayıs’tan itibaren 80 yaş üzeri yaşlılarımızın veya yatağa bağımlı hastalarımızın raporlarını elektronik sistemle daha gerekli raporlar bitmeden kendilerine ulaşıp onları yormadan rapor vermeye ve ilaç raporlarını yenilemeye başladık.” şeklinde konuştu.

YAŞLI HASTALAR İÇİN KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR

Bakan, bu yeni uygulama ile 80 yaşın üzerindeki yaşlıların ve yatağa bağımlı bireylerin daha zahmetsiz şekilde hem raporlarının hem de bakım ve tedavilerinin sürdürüleceğini vurguladı. “Şimdiye kadar da yaklaşık 2 bin yaşlımıza ulaştık.” diyen Memişoğlu, 80 yaş üstündeki yaşlıların evde sağlık ekipleri tarafından aranarak sağlık raporlarının kendilerine ulaştırılacağını belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Balıkesir’de Köprüden Uçan Araçta İki Yaralı

Balıkesir'de bir otomobilin köprüden düşmesi sonucu sürücü ve yolcu ağır yaralandı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kocaeli İzmit’te Silahlı Kavga: 1’i Ağır Yaralı

Kocaeli'de meydana gelen silahlı çatışmada, iki grup arasında çıkan tartışma sonucunda bir kişi ağır olmak üzere üç kişi yaralandı.

Muş’ta Eş Zamanlı Operasyonda Kaçak Silah ve Eserler Ele Geçirildi

Muş'ta düzenlenen operasyonda, 7 adreste silah, mühimmat ve tarihi eser bulundu. Olayla ilgili 7 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

PSG Penaltılarla FIFA Kıtalararası Kupa’yı Kazandı

FIFA Kıtalararası Kupa finalinde Flamengo ile Paris Saint-Germain normal sürede ve uzatmada 1-1 berabere kalırken, PSG penaltı atışlarında 2-1 galip gelerek kupayı kazandı.

Kilis’teki 2025 Yılı Saha Tatbikatı Başarıyla Gerçekleşti

Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen deprem tatbikatında, enkaz altında kalanların kurtarılması için yapılan müdahale çalışmaları etkileyici bir simülasyonla gerçekleştirildi.