Erdoğan, Gençlik Zirvesi’nde Önemli Mesajlar Verdi

BİRLEŞİK GENÇLİK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Türkiye Gençlik Zirvesi’nde dikkat çekici açıklamalar yaptı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) tarafından düzenlenen zirvede gençlere güven mesajı verirken, birlik ve beraberlik konusunu ön plana çıkardı. Erdoğan, “Bizi köken, kimlik, meşrep ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat, bir olmuş, birlik olmuş, kenetlenip tek millet olmuş terörsüz Türkiye’yi sizlerle inşa edeceğiz” sözleriyle hedeflerini belirtti.

AYRIŞTIRICI SİYASETE SERT YANIT

Cumhurbaşkanı, konuşmasında ayrıştırıcı siyaset tarzına karşı sert eleştiriler yöneltti. “Kimlik siyaseti, meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşıyan fitne siyaseti dönemi artık kapanmıştır. Kimse bizi bölemez” ifadesiyle bu yaklaşımın sona erdiğini vurguladı. Gençlerin önemine değinen Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı yolculuğumuz daha yeni başlıyor. Büyük ve güçlü Türkiye idealimizi sizlerle hayata geçireceğiz” dedi.

Erdoğan, gençlerin teknoloji, bilim, sanat ve spordaki başarılarına da dikkat çekti ve TEKNOFEST kuşağına övgülerde bulundu. “Gencecik mühendislerimiz savunma sanayisinde destan yazıyor. Milli sporcularımız dört bir yanda İstiklal Marşı’mızı okutuyor. Türkiye’nin güçlü yarınlarını hazırlıyorlar.” Zirvede ödül alan gençleri de kutlayan Erdoğan, “Bu gençlik Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak” diye ekledi.

TARİH ŞUURU VE RUHUN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı, konuşmasında İstanbul’un fethine de değinerek gençlere tarih şuuru kazandırmanın önemine dikkat çekti. “Fatih Sultan Mehmet Han bize yalnızca İstanbul’u değil, fetih ruhunu da emanet etti. Ayrım yapmadan mazluma kucak açmayı, zalime karşı dik durmayı ecdadımızdan öğrendik” dedi.

Erdoğan, ideolojik vesayet ve tarih reddiyeciliğine de eleştirilerde bulundu. “CHP zihniyeti, milletimizin asırlara dayanan mazisini sahiplenmek yerine reddi miras yaptı. Elifbalar suç aleti sayıldı. Ruh kökümüzden koparılmak istendik” ifadeleriyle eleştirilerde bulundu. Gençlerin bu mirası omuzlayacağını vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE HEDEFLERİ

Cumhurbaşkanı, terörle mücadele konusuna da değinerek, hedeflerini sıraladı. “Önümüzdeki dönemde önce terörsüz Türkiye’ye, ardından terörsüz bölgeye ulaşacağız. Gençlerimizin desteğiyle bu mücadeleyi sürdüreceğiz.” Zirveye katılan tüm gençlere teşekkür eden Erdoğan, “Gençler, sizin hayallerinizi gerçekleştirmek bizim en büyük arzumuz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Buca’da Börekçilikte Hijyen Skandalı Yaşandı

Buca'da bir börekçide farelerin böreklerin üzerinde gezdiği anlar kameralara yansıdı. Olay sonrası belediye ekipleri, gece yarısı mühavere gerçekleştirerek işletmeyi kapattı.

Buca’da Börekçide Hijyen Skandalı Ortaya Çıktı

Buca'daki bir börekçide görülen fare, vatandaşların tepkisini çekti. Görüntüler sosyal medyada yayıldı, ardından belediye ekipleri işletmeyi mühürledi.

Güllü’nün Ölümünden Sonra Sıkı Soruşturma Başlatıldı

Şarkıcı Güllü'nün vefatının ardından yapılan soruşturmada, ölümünden dört gün önce BES birikimlerinin çekildiği ve hayat sigorta poliçelerinin incelendiği belirlendi.

Gss Borçlarının Silinmesi İçin Yargı Paketi Onaylandı

11. Yargı Paketi ile 1 Ocak 2016'dan önceki Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesi sağlanacak. Bu önemli değişiklikle birçok vatandaşın yükü hafifleyecek.

Bakan Işıkhan Asgari Ücret Görüşmelerini Değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları hakkında erken olduğunu belirtti.