“Mhp Bayramında ‘Dişli Çay’ Şakası”

PARTİ HEYETLERİ KURBAN BAYRAMI’NDA BİR ARAYA GELİYOR

Siyasi parti heyetleri, Kurban Bayramı dolayısıyla bayram ziyaretleri gerçekleştiriyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK üyesi Şahin Kartal’dan oluşan heyet, DEM Parti’yle bir bayramlaşma etkinliği düzenliyor. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, MHP heyetine “ne içersiniz” diye sorduğunda, Durmaz çay tercih ettiğini belirtiyor. Gelen çayların dağıtımı sırasında, MHP’li Durmaz “Açık çay” rica ettikten sonra “Şimdi desem ki, demli çay içmiyorum, yanlış anlaşılacak” şeklinde bir şaka yapıyor. Bu espri, her iki heyeti de güldürüyor. DEM Parti heyeti, bayramlaşma programı çerçevesinde MHP heyetinin ardından sırasıyla Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, AK Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin temsilcilerini ağırlayacak.

BAYRAMLAŞMA KONUŞMALARLA DEVAM EDİYOR

Bayramlaşma esnasında söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, DEM Parti ve basının bayramını kutlayarak duygu ve düşüncelerini paylaşıyor: “Bayramlar, barışmanın, bağışlanmanın ve kardeşliğin pekiştiği anlamlı günlerdir. Bir bayrama daha sağlık içerisinde kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz. Cenabı Allah milletimizin birliğini, beraberliğini bozdurmasın.”

Tiryaki, MHP’yi ilk ziyaret eden parti olarak ağırlamanın önemine vurgu yapıyor ve barış umudunu dile getiriyor. “Biz parti olarak, geçmişte de çeşitli vesilelerle böyle mesajlar veriyoruz. Umudumuz, ülkemize barış ve huzurun gelmesidir.” şeklindeki sözleri dikkat çekiyor. Tiryaki, Türkiye’deki terör sorununun çözülmesi gerektiğini ve bu noktada atılan adımları destekleyeceklerini ifade ediyor.

ÇÖZÜM İÇİN ORTAK HEDEF GEREKİYOR

MHP’li Durmaz, Türkiye’de yıllardır süregelen terör sorununa değinerek, “40 yıldan beri devam eden bu sorunun her bireyi etkilediği çok açık. Artık terörsüz bir Türkiye’ye geçebilmek ve kardeşlik hukukunu pekiştirmek gerekiyor.” değerlendirmesini yapıyor. Terör sorunuyla iç içe geçmiş nesillerin yaşadığına dikkat çeken Durmaz, barışın sağlanmasının önemini vurguluyor. “Ziya Gökalp’ın sözlerini anarak, ‘Kürt’ü sevmeyen Türk, Türk’ü sevmeyen Kürt değildir.’ diyor.”

Durmaz ayrıca, sürecin sadece bir partinin iradesiyle değil, tüm siyasi partilerin katılımıyla oluşturulacak bir komisyon aracılığıyla değerlendirileceğinin altını çiziyor. “Hepimiz için hayırlı olması umut ediliyor.” diyerek umutlu bir gelecek vurgusu yapıyor.

MECLİS’TE KOMİSYON KURULMASI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Tiryaki, siyasi partilerin bu sürece katkı sağlaması gerektiğini belirtirken, “Komisyonlar bütün sorunları çözecek değil ama tartışabilirler. Bunu yapabilmek için Meclis’teki zemin oldukça uygun.” ifadesini kullanıyor. Durmaz, bu komisyonun oluşturulmasının önemli olduğunu dile getiriyor ve bu süreç içerisinde herkesin samimi bir şekilde yaklaşmasını bekliyor.

Durmaz, diğer partilerin de sürece dahil olmasının gerektiğini belirterek, “Bu komisyonla birlikte herkesin niyeti de ortaya çıkacak.” diyerek bu konuda bir beklenti oluşturuyor. Bayram sonrası bu konularla ilgili adım atılması gerektiğini vurguluyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

FAA Uyardı: Venezüella Hava Sahasında Riskler Artıyor

ABD Federal Havacılık İdaresi, Venezuela'daki artan askeri hareketliliğin uçuşlar için tüm irtifalarda risk yarattığını duyurdu.

Trump’tan Venezuela’ya Yönelik Petrol Tankeri Blokajı Talimatı

ABD Başkanı Trump, Venezuela'nın donanma tarafından kuşatıldığını ve hükümetin terör örgütü olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Ayrıca, yaptırım altındaki petrol tankerlerine abluka getirileceğini belirtti.

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.

Hatay’da Tırın Tabanında 220 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'da polis, durdurduğu bir tırın dorse kısmında gizlenmiş 220 bin captagon hap buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fatih’te Cami Girişinde Yangın Paniği Yaşandı

Fatih'teki Sümbül Efendi Camii'nin girişindeki güvenlik kulübesinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangının nedeni araştırılıyor.