SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Trabzonspor Kulübü, hisse senedi ve rüçhan kuponlarındaki sert düşüşlerle ilgili olarak çeşitli kişi, kurum ve gruplar hakkında Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) suç duyurusunda bulundu. Kulüpten yapılan resmi açıklamada; “Sermaye azaltım/artırım süreçleriyle ilgili olarak, 19 Haziran 2025’te başlayan hak kullanımları ile birlikte 3.45 TL olarak oluşan TSPOR rüçhan kuponu fiyatı, yaşanan olağandışı fiyat hareketleri sonucu irrasyonel bir şekilde düşmüştür.” ifadesi yer aldı.
PİYASA BOZUCULUĞU İDDİASI
Açıklamada, “Yapmış olduğumuz araştırmalarda, bazı aracı kurumlar vasıtası ile art niyetli kişi ya da gruplar tarafından organize şekilde gerçekleştirilen piyasa bozucu işlemlerin, TSPOR rüçhan kuponu fiyatını anormal bir şekilde düşürdüğü” bilgisi verildi. Bunun yanı sıra, “Buna bağlı olarak da ortaya çıkan yüksek karlı arbitraj nedeniyle aynı art niyetli grup ya da kişilerin yaptıkları işlemlerle TSPOR ana hisse fiyatını aşağı yönde baskılayarak yatırımcılarımızın mağduriyetine yol açtıkları kanaatimiz oluşmuştur.” denildi.
HAKLARIN KORUNMASI AMAÇLANIYOR
Kulüp, yaşanan söz konusu manipülatif hareketlerde bulunan kişi, kurum ve gruplar hakkında Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Açıklamada, “Süreç tarafımızca titizlikle takip edilecek olup, yatırımcılarımızın haklarının korunması adına, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket edilecektir.” ifadesiyle devam edildi.
then "Add to Home Screen"