ERDOĞAN VE TRUMP’IN GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lahey’deki NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nde ABD Başkanı Donald Trump ile buluştu. Görüşmenin ana gündem maddelerini Türkiye-ABD ikili ilişkileri, bölgesel dinamikler ve küresel gelişmeler oluşturdu.
100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıda Türkiye ile ABD’nin enerji ve yatırımlar gibi çeşitli alanlarda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Özellikle savunma sanayii alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin, toplamda 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşılmasını kolaylaştıracağını ifade etti.
GAZZE’YE DİKKAT ÇEKİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın çabalarıyla İsrail ve İran arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Bu ateşkesin kalıcı olmasını umduğunu vurgulayan Erdoğan, Gazze’deki insani trajedinin sona ermesi ve Rusya-Ukrayna savaşı için barışçıl bir çözüm için yakın diyaloğun önemini aktardı. İki lider, NATO’nun caydırıcılığının artırılması için atılacak adımların önemine değindi.
ERDOĞAN’IN LAHEY ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lahey’e gelerek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Hilton Otel’de konakladı. Burada ikili temaslar yürütme fırsatı buldu.
ERDOĞAN VE TRUMP’TAN SAMİMİ FOTOĞRAF
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’da bulunan NATO Zirvesi için çeşitli temaslarına başladı. Zirve çerçevesinde çekilen aile fotoğrafında Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump yan yana yer aldı.