KAZA VE KAYIPLAR
Batman’ın Sason ilçesinde yaşanan trajik bir kazada, Meryem Ana Kilisesi’nin keşfinden dönen içerisinde beş kişinin bulunduğu otomobil, önlerinde giden hakimlerin aracına çarparak şarampole yuvarlandı. Bu kazada, Batman Müzesi Müdürü Mehmet Cabir Alper (45), Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aliye Yılmaz (45) ve Öğretim Görevlisi Mustafa Serdar Akgönül (45), Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olan Fesih Barut ile Sason Kaymakamlığı’nda görevli sürücü Mazlum Yılmaz hayatını kaybetti.
SON YOLCULUKLAR
Kazayı geçiren akademisyenlerden Aliye Yılmaz, Elazığ’da iki ay önce hayata gözlerini yuman annesinin yanında toprağa verildi. Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Serdar Akgönül, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Diğer kayıplardan Mazlum Yılmaz Sason’da, Fesih Barut Diyarbakır’da ve Mehmet Cabir Alper de Batman’da defnedildi.
ANILAR VE FOTOĞRAFLAR
Hayatını kaybeden akademisyenlerin 15 yıl önce aynı dönemde göreve başladıkları belirtildi. Ayrıca, keşif için gittikleri yerde akademisyen Serdar Akgönül’ün eşine göndermek üzere kazadan yarım saat önce çektirdiği son fotoğraf da gün yüzüne çıktı. Kazadan geriye, keşif ekibinin bulunduğu fotoğraf ile hayatını kaybeden akademisyenlerin üniversitedeki etkinliklerde çekilmiş anıları kaldı.