DOLANDIRICILIK VAKALARI SÜRÜYOR
Dolandırıcılar, sürekli yeni yollar deneyerek vatandaşları hedef alıyor. Yetkililerin yapmış olduğu uyarılara rağmen dolandırıcılık olayları azalmıyor. Son yaşanan olay Adana’da meydana geldi.
FETÖ KANDIRMACASIYLA DOLANDIRDI
M.Y. isimli bir vatandaş, cep telefonuyla arandığında, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, M.Y.’nin ve eşinin kimlik bilgilerinin FETÖ mensuplarınca kopyalandığını belirterek banka hesaplarının tehlikede olduğunu söyledi. M.Y., korkuya kapılarak, sahte polisin ardından sahte bir ‘savcı’ ile görüşmeye başladı.
Dolandırıcı, “Paranız devlet hazinesine aktarılacak, operasyon sonrasında iade edilecek” diyerek M.Y.’yi ikna etti. Mobil bankacılık ve e-Devlet şifrelerini alan dolandırıcılar, 2 milyon 400 bin TL’yi 5 farklı hesaba aktardı ve M.Y.’ye “Operasyon bitene kadar kimseyle görüşmeyin, telefonunuzu kapatın” şeklinde talimat verdi.
POLİS OPERASYONU GERÇEKLEŞTİ
M.Y., bir süre dolandırıldığını fark ettikten sonra polise başvurdu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılara ulaşmak için iz sürdü ve çetenin izini Manisa ve Gaziantep’e kadar takip etti.
ŞÜPHELİLER YAKALANDI
Düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda, örgüt lideri E.İ. ile birlikte 6 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt liderinin kırsalda bir çiftlikte gizli bir evde yakalandığı belirtildi.
ADLİ SÜREÇ BAŞLADI
Emniyette ifadesi alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri E.İ. ile birlikte S.G. ve İ.Ş. tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. E.İ.’nin nitelikli dolandırıcılık suçundan 8 ayrı dosyadan aranmakta olduğu ve hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.