“Yumaklı’dan Orman Yangınları Açıklaması”

YANGINLARLA İLGİLİ SON DURUM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada, “Son 2 günde ülkemizde çıkan yangın sayısı 150. Bunun sadece 83 tanesi bugün çıktı. Şu an ülkemizde 8 aktif yangın var ancak bunlardan 4 tanesi kısmen kontrol altına alındı.” dedi. Bilecik’te, yangın bölgelerinin yakınında gazetecilere bilgi veren Yumaklı, Sakarya’nın Taraklı ilçesinde başlayan yangının Bilecik’e sıçramasıyla Gölpazarı ilçesinin yoğun şekilde etkilendiğini dile getirdi. Yumaklı, sakaryada gerçekleştirdiği basın toplantısında, “O açıklamalarımızdan sonra maalesef Türkiye’nin farklı yerlerinde orman yangınları çıkmaya devam etti.” dedi.

ETKİLENEN BÖLGELER VE MÜDAHALELER

Yumaklı, Taraklı, Gölpazarı ve Manisa’nın Akhisar ilçelerinde ciddi boyutlarda yangınlar çıktığını aktararak, “Sizlerle konuştuktan sonra Bolu Göynük’te bir yangın daha çıktı ve Bilecik Osmaneli’de bir başka yangın daha meydana geldi.” ifadelerini kullandı. Bu 4 yangının da ciddiyetini koruduğunu belirten Yumaklı, müdahale çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Ayrıca Balıkesir Havran, Gaziantep Nurdağı, Kahramanmaraş Pazarcık ve Antalya Finike’deki yangınların da kısmen kontrol altına alındığını sözlerine ekledi.

MÜDAHALEDEKİ GÜÇLER VE TAHLIYELER

Yumaklı, Sakarya-Bilecik sınırındaki yangının 7 dakika içinde müdahale edilmelerine rağmen şiddetle yayıldığını vurguladı ve “Çok geniş bir alana yayılmış durumda. Tabii net rakamları yangınlar tamamlandıktan sonra vereceğiz, ancak yaklaşık 35 kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz.” dedi. Yangınla mücadelede 1 uçak, 16 helikopter, 174 arazöz ve 1000’in üzerinde personelin görevde olduğunu dile getiren Bakan Yumaklı, yangının doğu yönüne ilerleyişini durdurmak için yoğun bir çaba içinde olunduğunu belirtti. Yangın nedeniyle Sakarya’da 2, Bilecik’te 14 olmak üzere toplamda 16 yerleşim yerinin tahliye edildiğini ifade etti. Ayrıca, Bilecik Osmaneli’deki yangında bir vatandaşın yaralandığını, onun dışında yaralanan ya da sağlık problemi yaşayan birinin bulunmadığını ekledi.

YANGININ SEBEBİNE DAİR ÇALIŞMALAR

Yumaklı, yangının sebebiyle ilgili olarak sürdürülen çalışmalara da değindi. Sakarya’da 3 kişinin gözaltına alındığını belirten Bakan Yumaklı, Bilecik Osmaneli’deki yangınla ilgili kolluk güçlerinin soruşturmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Telefon İncelemesi Tamamlandı

Van'da Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Kabaiş'in telefonuna ilişkin şifre, kırılamadığı için İspanya'ya gönderildi.

Kenan Yıldız İtalya’da En Değerli Oyuncu Seçildi

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız, kasım ayında gösterdiği performansla takımın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

TCMB Toplam Rezervleri 190,8 Milyar Doları Aştı

Merkez Bankası'nın rezervleri, son bir haftada 4.366 milyar dolar artış gösterdi. Bu olumlu gelişme, piyasada dikkat çekti.

Bursaspor Yeniden Tırmanışta Zirveyi Zorluyor

Bursaspor, Süper Lig şampiyonu unvanıyla uzun bir aradan sonra 2. Lig Kırmızı Grup'ta başarılı bir performans sergileyerek liderlik koltuğuna oturdu.

Ateşkese Rağmen İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.