Nihat Genç Hayatını Kaybetti!

HASTANEDEN ACILAN HABER

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci-yazar Nihat Genç, yakın zamanda yoğun bakıma alınmıştı. En son entübe edildiği belirtilen Genç’ten üzücü bir haber geldi. Tedavi gördüğü hastanede Nihat Genç’in yaşamını yitirdiği açıklandı. Peki, Nihat Genç kimdir? İşte merak edilen detaylar…

NİHAT GENÇ’İN HAYATI

Gazeteci-yazar Nihat Genç, 1956 yılında Trabzon’un Faroz ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi Maçkalı olan Genç, eğitimine İskenderpaşa İlkokulu’nda başladı ve ortaokul ile liseyi Trabzon Ticaret Lisesi’nde tamamladı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu’na kaydoldu, ancak bazı olaylar nedeniyle bu okullardan ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksekokulu’na geçerek 1983 yılında buradan mezun oldu.

Nihat Genç, sağlık alanında kariyerine Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ankara Rehabilitasyon Merkezi’nde başladı. Ardından Kültür Bakanlığında toplam dokuz yıl boyunca memurluk yaptı. Lise ve üniversite dönemlerinde ülkücü bir siyasi görüşü benimsediğini belirten Genç, zamanla sol milliyetçi, Kemalist ve ulusalcı bir çizgiye yöneldi. Basın hayatına gazete ve dergilerde teknik eleman olarak giriş yapan Genç, Bağımsız ve Kırmızı-Beyaz gibi siyasi dergilerde ve Leman dergisinde yazılar yayımladı. Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladıktan sonra, 2008 yılının Aralık ayında Aydınlık dergisinde makaleler kaleme almaya başladı.

TELEVİZYONDAKİ İZLERİ

Nihat Genç, Serdar Akinan ile birlikte 2008 yılının Eylül ayına kadar Sky Türk televizyonundaki ‘Ne Var Ne Yok’ programını sundu. Ancak Akşam gazetesi ile aynı medya grubunda yer aldığı için bu programdan ayrılmak durumunda kaldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

2026 Asgari Ücret Belirleme Süreci Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret belirleme sürecine başladı. Kesin sonuçların üçüncü toplantıda netleşmesi öngörülüyor.

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı İçin Tarih Açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın 2026'da yapımına başlanacağını açıkladı. Proje, YHT Gar ile Kuyubaşı arasında bağ sağlayacak.

24 Suçlunun Türkiye’ye İadesi Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası düzeyde aranan 24 suçlunun Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Suçluların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

John Cena’dan Duygusal Veda Anları

WWE'nin ikonik isimlerinden John Cena, profesyonel güreş kariyerini resmi olarak sona erdirdi. Bu gelişme, güreş camiasında geniş yankı uyandırdı.

Ela Rümeysa Cebeci’ye TMSF Tarafından İstihdam Sonrası Fesih

TMSF’nin Habertürk’teki görevine son verdiği öne sürülen Ela Rümeysa Cebeci'nin likit uyuşturucu kullanımı ve Cem Yılmaz'a gönderdiği bir video gündeme geldi.