Fenerbahçe, Makedonya Kulübü Hisse Satın Aldı!

Geleceğe Yönelik Altyapı Ağı Oluşturma Hedefi

Fenerbahçe, geleceğe yönelik altyapı ağı oluşturma amacında sürpriz bir gelişmeye imza attı. Sarı-lacivertli kulüp, Kuzey Makedonya 2. Ligi ekiplerinden Bregalnica Štip’in çoğunluk hissesini almaya karar verdi. Yapılan anlaşma doğrultusunda Fenerbahçe, kulübün yüzde 85’lik hissesi için toplam 300 bin Euro ödeme yaptı. Bu miktarın yarısı kulübün önceki sahibine, diğer yarısı ise yerel yönetim olan Štip Belediyesi’ne aktarılıyor. Belediyenin elinde ise yüzde 15’lik hisse kaldığı ifade ediliyor.

Hisselerin Devri ile İlgili Güvence

Anlaşmada dikkat çeken bir madde ise özel bir güvence içeriyor. Buna göre, eğer Bregalnica kulübü üçüncü lige düşerse, Fenerbahçe’nin elindeki hisseler tamamen Štip Belediyesi’ne devredilecek. Bu durum, yatırımın geleceğini kulübün sportif başarısına bağlayan önemli bir risk unsuru oluşturuyor.

Uydu Kulüp Projesinin Yeni Trendi

Fenerbahçe’nin bu adımı, Avrupa futbolunda giderek yaygınlaşan “uydu kulüp” konseptini yansıtıyor. Büyük kulüpler, genç yetenekleri keşfetmek, Avrupa çapında izleme ağlarını genişletmek ve potansiyel yatırım alanları oluşturmak için daha küçük ölçekli takımlara yatırım yapıyor. Bregalnica ile kurulan bu ortaklık, altyapı gelişimi, sportif planlama ve finansal destek açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Fenerbahçe de bu yatırım ile Balkanlar’daki futbol pazarında etkin bir konum elde etmeyi amaçlıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tayland Ordusu Kamboçya İle Sınır Çatışmalarında Kontrolü Ele Geçirdi

Tayland medyası, ordunun Kamboçya ile yaşanan çatışmalarda Chong An Ma sınır bölgesindeki stratejik noktaları tamamen ele geçirdiğini bildirdi.

FAA Uyardı: Venezüella Hava Sahasında Riskler Artıyor

ABD Federal Havacılık İdaresi, Venezuela'daki artan askeri hareketliliğin uçuşlar için tüm irtifalarda risk yarattığını duyurdu.

Trump’tan Venezuela’ya Yönelik Petrol Tankeri Blokajı Talimatı

ABD Başkanı Trump, Venezuela'nın donanma tarafından kuşatıldığını ve hükümetin terör örgütü olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Ayrıca, yaptırım altındaki petrol tankerlerine abluka getirileceğini belirtti.

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.

Hatay’da Tırın Tabanında 220 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'da polis, durdurduğu bir tırın dorse kısmında gizlenmiş 220 bin captagon hap buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.