Ali Yerlikaya: Terörsüz Türkiye, Kardeşliğin Zaferi

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU İLE GÜÇLENEN HEDEFLER

Terörsüz bir Türkiye ile daha güçlü bir Türkiye hayali gerçeğe dönüşüyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önemli bir aşama daha geçiliyor. PKK’lı 30 kişilik bir grup, 47 yıl aradan sonra Irak’ın Süleymaniye kentinde silahlarını imha etti.

TERÖR BELASINDAN KURTULMA YOLUNDA ATILAN ADIMLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu güçlü irade sayesinde, 47 yıl aradan sonra terör sorununa son veriliyor. Sürece destek veren birçok siyasi isim bulunurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X sosyal medya platformunda bir açıklama yaptı. Yerlikaya, “Terörsüz Türkiye hedefinde tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. PKK silahlarını imha etme sürecinde ilk adımı gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı. Bakan, artık silah değil, sözlerin konuşacağını belirterek, “Korku değil, umut büyüyecek” dedi.

GELENEĞE DAYANAN GÜÇLÜ BAĞLARIMIZ

Bakan Yerlikaya, “Biz bu topraklara dün gelmedik. Dün birlikte yaşamaya başlamadık. Biz, Sultan Selahaddin’in ordusunda bir olmuş, Sultan Alparslan’ın ordusunda cem olmuş bir milletiz” şeklinde konuştu. Bu güçlü geçmişin, milletin arasındaki bağların gönül ve can bağı olduğunu vurguladı. Malazgirt ve Çanakkale’nin bu milletin mayasında olduğunu hatırlattı.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN ANLAM İÇERİĞİ

Terörsüz Türkiye, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefine atılan en önemli adımlardan biri. Bu durum, Türkiye Yüzyılı vizyonu için de büyük bir kazanım. Terörsüz bir Türkiye, kardeşliğe olan inancın bir zaferidir. “Çünkü biz biriz. Çünkü biz Türkiye’yiz” mesajı, birlik ve beraberliğin önemini pekiştiriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.

Hatay’da Tırın Tabanında 220 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'da polis, durdurduğu bir tırın dorse kısmında gizlenmiş 220 bin captagon hap buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fatih’te Cami Girişinde Yangın Paniği Yaşandı

Fatih'teki Sümbül Efendi Camii'nin girişindeki güvenlik kulübesinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

Edirne'de bir otomobilin çarptığı motosiklet, takla atarak kaza yaptı. Motosiklet sürücüsü yaşamını yitirirken, bir kişi de yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Eğitim-Camiasında Öğretmene Şiddet Tepkisi Büyüyor

Canik'te düzenlenen okul sporları etkinliğinde, öğrencilere yönelik öğretmene şiddet olayı yaşandı. Bu duruma sendikalar sert tepki gösterdi.