Kapıkule’de Yoğunluk: Gurbetçiler Geliyorlar

GURBETÇİLERİN YURDA GİRİŞİ DEVAM EDİYOR

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin sınır kapılarına girişleri sürüyor. Ana vatana ulaşmanın sevincini yaşayan gurbetçiler, işlemlerini tamamladıktan sonra memleketlerine yöneliyor.

Son Üç Haftada Yoğun Girişler

Gurbetçi sezonunun başladığı üç haftalık süreçte, 159 bin araçla toplam 620 bin gurbetçi Türkiye’ye giriş yaptı. Gurbetçilerin Türkiye’ye giriş yaptığı ilk duraklar olan Edirne’deki Kapıkule ve Hamzabeyli ile Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında yoğunluk görülüyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yolcu giriş peronlarında uzun araç kuyrukları oluşmuşken, gurbetçiler Türkiye’ye ayak basmanın mutluluğunu yaşıyor.

“GÜRBETTEKİLER İÇİN PAHA BİÇİLEMEZ BİR DUYGU”

Almanya’dan ailesiyle gelen Erdal Bostan, memleketine ulaştığı için mutlu olduğunu belirtti. Her yıl memlekete gelme imkanı bulduğu için sevindiğini ifade eden Bostan, “Özlüyoruz tabii ki. Bu sene de 5 hafta buradayız inşallah. Çok özledik memleketimizi. Önce eşimin memleketi olan Nevşehir’e, ondan sonra da benim memleketim Trabzon’a gideceğiz” dedi.

Vatanına kavuşmanın çok özel bir his olduğunu vurgulayan Bostan, “İnsan vatanını, toprağını özlüyor. Biz bir yıldır bu günü bekliyoruz. 11 ay çalışıyoruz, 4-5 hafta izin yapmak için. Kapıdan girdiğinde bayrağını görüyorsun. Çok güzel bir duygu, yaşamak lazım” diye konuştu.

“DÜĞÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI”

Mahmut Kaya, memlekete araçla gelmenin duyguları daha yoğun hissettirdiğini ifade etti. Sınır kapısına geldiğinde Türk bayrağını gördüğünde tüylerinin diken diken olduğunu dile getiren Kaya, “Çok mutluyuz. Nasipse evleneceğiz. 1 Ağustos’ta düğünümüzü yapacağız” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Papara Faaliyetlerine Devam Edeceğini Açıkladı

Elektronik para şirketi Papara, işlerini sürdüreceğini açıkladı. Kuruluş, faaliyetlerine devam etme kararı aldıklarını duyurdu.

Bursa’da Üzücü Olay: Baba Kızıyla Birlikte Hayatına Son Verdi

Bursa'da bir bina içerisinde 28 yaşındaki Kübra Aybey yatağında, babası 55 yaşındaki Nazmi Aybey ise çatı katında asılı halde ölü bulundu. Olayın ayrıntıları belirlendi.

Sanat Satışlarında Tarihi Rekor: Ekonomik Belirsizlik Sinyali Mi?

Küresel piyasalarda belirsizlik artarken, sanat eserlerine yönelim dikkat çekiyor. 2,2 milyar dolarlık işlem, büyük bir finansal krizin habercisi olabilir.

Ordu’da Kamyonet Şarampole Yuvarlandı: 6 Yaralı

Ordu'da bir kamyonet şarampole devrildi, kaza sonucunda durumu ağır olanlar da dahil 6 kişi yaralandı.

Marmara Ereğlisi Sahilinde Deniz Seviyesi Tedirgin Ediyor

Tekirdağ'da deniz suyu, kıyıdan 20 metre geri çekilerek dikkat çekti. Bu durum bölgedeki vatandaşlar arasında merak uyandırdı.