Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Konuşuyor

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİ

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geldi. Bu toplantının ana gündemi, Terörsüz Türkiye ve İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları oldu. Aynı zamanda orman yangınları da gündemin önemli başlıkları arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki çatışmalar, Terörsüz Türkiye süreci ve ülkemizdeki orman yangınlarını detaylandırarak toplantı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan bazıları şunlardı: “İyilik millete hizmet etmektir, iyilik Türkiye’nin şanını yüceltmektir. Biz iyiye talibiz, biz zora talibiz, biz hak bildiğimiz yolda son nefesimize kadar yürümeye talibiz. Gecemizi gündüzümüze katarak aziz milletimize hizmete talibiz. Gayretimizi ve samimiyetimizi 86 milyonun tamamı çok iyi biliyor. Milletimizin sorunlarına çözüm üretme dirayetimiz ilk günkü gibi canlıdır. Türkiye’nin itibarını artırmak, Türkiye Yüzyılı’nı hedefine ulaştırmak ve bölücü terör örgütünün prangalarından kurtulmak için çok yönlü bir gayret içerisindeyiz. Şunu milletim bilsin ki, biz asla siyasi ikbal peşinde değiliz. Biz milletin istikbalini garantiye alma gayretindeyiz. Terörsüz Türkiye sürecinde evlatlarımıza huzurla yaşayacağı bir ülke bırakma peşindeyiz.”

Cumhurbaşkanı, Türk, Kürt, Arap ittifakına dair sözlerinin dışarıda kan ve çatışmadan beslenenleri, içeride tek parti faşizminden beslenenleri tedirgin ettiğini belirtti. “Bizi ümmetçilikle tehdit ettiler. Son 5 gündür öyle saçma argümanlar duyduk ki, bütün bu saçmalıkları anlatmaya cehalet ifadesi bile yetersiz kalıyor” diyen Erdoğan, bu hazımsızlığın işaretlerinin sadece Kızılcahamam’daki konuşmalarında değil, LGS tartışmalarında da görüldüğünü ifade etti.

Erdoğan, sınavda başarı sayısındaki artış nedeniyle ortaya çıkan tartışmaları eleştirerek, “Burada da İmam Hatip liselerini hedef aldılar. Bir İmam Hatip Lisesi’mizi açtığı pankart sebebiyle hedef gösterdiler. Bütün sınavlarda güvenliğin en üst düzeyde sağlanması bizim için olmazsa olmazdır. Hiçbir evladımızın emeğinin heba edilmesine izin vermeyiz. Türkiye sınav güvenliği konusunda parmakla gösterilen ülke niteliğindedir. Kimsenin çocuklarının eğitimi için her türlü fedakarlığa razı olan anne ve babaların duygularıyla oynamaya hakkı yoktur. Duyumla iş yapılmaz. Günlerdir evlatlarımızı hedef alanlara şunları diyorum; bu ülkenin evlatlarını, yarınlarını lütfen rahat bırakın. Dezenformasyon yapmayın, siyaset kurumuna itibarı zedelemeyin.” ifadelerini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’de Kadroda Büyük Ayrılıklar Bekleniyor

Fenerbahçe, teknik direktör Domenico Tedesco'nun onayıyla kadrosunda önemli değişiklikler gerçekleştirecek. Yeni düzenlemeyle takımın yapısında büyük bir dönüşüm bekleniyor.

Bursa Kuyumcusuna 120 Milyon Liralık Vurgun Suçlaması

Bursa'daki Tarihi Kapalıçarşı'da bir kuyumcu, yatırım vaadiyle 120 milyon lira dolandırıcılıkla suçlandı. Mağdurlar, iş yerinin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Yıldız Mahallesi’nde Herkesin Soyadı Yıldız Olunca Yeni Uygulamalar Başladı

Hatay'ın Yıldız Mahallesi'nde yaşayan 880 kişi aynı soyadını taşıyor. Karışıklığı önlemek için öğretmenler öğrencileri numaralarla çağırmaya başladı.

Yüzyılın Konut Projesinde Başvuru Süreci Sonlanıyor

“TOKİ'nin 81 ilde 500 bin sosyal konut için başvuruları 19 Aralık'ta tamamlanacak. Proje, konut ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.”

Yangın Sonrası Hayata Dönüş Mücadelesi

Kağıthane'deki kuafördeki yangın sonrası ağır yaralanan Engin Buğra İskender, 65 ameliyat geçirdi. 12 gün komada kaldıktan sonra normal hayatına dönerek tıraş yapmaya başladı.