Antalya, Temmuz’da Ziyaretçi Rekoru Kırdı

TURİZMDE YENİ REKORLAR KIRILDI

Antalya, Türkiye’nin turizmdeki önemli merkezlerinden biri olarak, temmuz ayında yabancı ziyaretçi sayısında yeni bir rekor elde etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu durumu sosyal medya üzerinden duyurdu ve rekor rakamlarını paylaştı.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK GÜNLÜK ZİYARETÇİ SAYISI

Bakan Ersoy, “19 Temmuz 2025 tarihinde Antalya ve Gazipaşa havalimanlarımızdan 102,006 yabancı ziyaretçi girişi gerçekleşti” diyerek bu miktarın temmuz aylarında kaydedilen en yüksek günlük ziyaretçi sayısı olduğunu belirtti. 11 Temmuz’da 100,681 yabancı ziyaretçi ile başlayan artış, 19 Temmuz’da zirveye ulaştı.

DÜNYANIN GÖZ BEBEĞİ OLMA YOLUNDA İLERLEME

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında kırılan 102,755 kişilik rekorun yakınına yaklaşan Antalya, 1 Ocak – 19 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen ziyaretçi sayısının 7 milyon 874 bin 687’ye ulaştığını duyurdu. Antalya, güneşi, denizi, tarihi ve doğal güzellikleri ile yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da göz bebeği olmaya devam ediyor. Bakan Ersoy, “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla elde ettiğimiz bu başarıda emeği olan tüm sektör paydaşlarına yürekten teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Bakanlık verilerine göre, 19 Temmuz’da kaydedilen 102 bin 6 kişilik giriş, temmuz ayları için yanı sıra yıl genelinde de rekor seviyesine çok yaklaştı. 2024 yılının ağustos ayında kırılan 102 bin 755 kişilik tüm zamanların rekoru, yeni veriler ile neredeyse aynı seviyeye ulaştı. 2025 yılı başından 19 Temmuz’a kadar geçen sürede Antalya’ya hava yoluyla gelen yabancı ziyaretçi sayısı 7 milyon 874 bin 687 olarak kaydedildi. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda atılan adımlar, ülkenin küresel turizmdeki konumunu istikrarlı bir şekilde yükseltiyor. Antalya, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra rekabetçi yapısıyla da Türkiye’yi dünya turizminde zirveye taşıyan ana merkez olmaya devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

2026 Asgari Ücret Belirleme Süreci Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret belirleme sürecine başladı. Kesin sonuçların üçüncü toplantıda netleşmesi öngörülüyor.

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı İçin Tarih Açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın 2026'da yapımına başlanacağını açıkladı. Proje, YHT Gar ile Kuyubaşı arasında bağ sağlayacak.

24 Suçlunun Türkiye’ye İadesi Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası düzeyde aranan 24 suçlunun Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Suçluların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

John Cena’dan Duygusal Veda Anları

WWE'nin ikonik isimlerinden John Cena, profesyonel güreş kariyerini resmi olarak sona erdirdi. Bu gelişme, güreş camiasında geniş yankı uyandırdı.

Ela Rümeysa Cebeci’ye TMSF Tarafından İstihdam Sonrası Fesih

TMSF’nin Habertürk’teki görevine son verdiği öne sürülen Ela Rümeysa Cebeci'nin likit uyuşturucu kullanımı ve Cem Yılmaz'a gönderdiği bir video gündeme geldi.