Abisi Tokyaz: “Acı çekip çekmedi mi?”

AYŞE TOKYAZ’IN AİLESİ YASTA

İstanbul’da, eski polis olan Cemil Koç tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın ailesi derin bir acı yaşıyor. Abisi Abdülkadir Tokyaz, “1200 km öteden gelen vahşet bizi buldu” diyerek kamuoyuna adalet çağrısında bulundu.

CİNAYETİN DETAYLARI VE GÖZALTILAR

İstanbul, Eyüpsultan’da, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın valiz içerisinde cesedi bulundu. Küçükçekmece’deki evinde Tokyaz’ı öldüren ve valize koyarak Eyüpsultan’da yol kenarına bırakan sevgilisi eski polis Cemal Koç ile birlikte 7 şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Katil zanlısı Cemal Koç’un daha önce 4 suç kaydı olduğu ve 2024 yılında görevden ihraç edildiği ortaya çıktı. Ayşe Tokyaz’ın abisi Abdülkadir Tokyaz, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, “Ayşe’ye bu adamdan uzak dur, sana zarar verir diye uyarmışlar” dedi.

AİLENİN KAYGISI VE KONTROLÜ

Kardeşi Ayşe’den “Güler yüzlü, hayat doluydu” diye bahseden Abi Tokyaz, Cemil Koç’un varlığından haberdar olmadığını ifade etti. “Benim haberim olsaydı, müdahale ederdim. Kimdir, nasıl bir insandır diye araştırma yapardım” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Olaylarla ilgili şu şekilde devam etti: “Ayşe’ye bu adamdan uzak dur, sana zarar verir diye uyarmışlar. Ayşe’nin telefonu kırılıyor, bu adam da telefon alıyor. Eminim ki, bu adam kardeşimin telefonuna casus programı yüklemiş.”

“Ayşe’ye gözdağı vermek, gücünü ispatlamak için her türlü şeyi yapmış” diyen Abi Tokyaz, “Ayşe’ye psikolojik baskı uyguluyormuş. Ses kaydı medyaya düştü. Zaten o kayıtta ‘ben her şeyi öğrenirim, siz eziksiniz’ diyor” şeklinde konuştu. Ayşe’nin, görüşmek istemediği durumlarda Cemil Koç’un tehditleriyle karşılaştığını belirtti. “Görüşmek istediğinde Esra, Ayşe’ye ‘Allah aşkına görüşmeye gitme’ diyor. ‘Senin bilmediğin şeyler var’ demiş Ayşe.”

AİLENİN İFADELERİ VE ADALET TALEBİ

Ölüm haberini aldıktan sonra derin bir acı hissettiklerini söyleyen Abi Tokyaz, “Nasıl öldü kardeşim? Acı çekti mi? İnşallah kardeşim acı çekmeden ölmüştür” ifadelerini kullandı. Ayrıca Cemil Koç’un kardeşinin yabancı madde kullandığı iddialarını reddederek, “Benim iki kız kardeşimin de asla zararlı bir alışkanlığı yok” dedi.

ADALET BEKLENTİSİ

“Ayaklarım yere basmıyor. O adamın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diyen Abi Tokyaz, “Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kamuoyunun da desteğiyle İnşallah en ağır cezayı alır. İnanıyoruz” sözleriyle durumu özetledi. Kızların kandırılması ve tehdit edilmesine dikkat çekerek, “Nasıl kıyıyorlar kızlarımıza? Aklım almıyor” dedi. Adaletin yerini bulmasını umarak, başka kızların aynı kaderi yaşamaması için en ağır cezayı beklediklerini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

2026 Asgari Ücret Belirleme Süreci Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret belirleme sürecine başladı. Kesin sonuçların üçüncü toplantıda netleşmesi öngörülüyor.

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı İçin Tarih Açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın 2026'da yapımına başlanacağını açıkladı. Proje, YHT Gar ile Kuyubaşı arasında bağ sağlayacak.

24 Suçlunun Türkiye’ye İadesi Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası düzeyde aranan 24 suçlunun Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Suçluların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

John Cena’dan Duygusal Veda Anları

WWE'nin ikonik isimlerinden John Cena, profesyonel güreş kariyerini resmi olarak sona erdirdi. Bu gelişme, güreş camiasında geniş yankı uyandırdı.

Ela Rümeysa Cebeci’ye TMSF Tarafından İstihdam Sonrası Fesih

TMSF’nin Habertürk’teki görevine son verdiği öne sürülen Ela Rümeysa Cebeci'nin likit uyuşturucu kullanımı ve Cem Yılmaz'a gönderdiği bir video gündeme geldi.