Çevreyi Kirletenlere 2.6 Milyar Ceza

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, çevre kirliliğiyle mücadele için denetim faaliyetleri sürüyor. Türkiye Çevre Ajansı’nın ekipleri, Marmara Denizi’nde deniz araçlarının yol açtığı kirliliğe karşı kontrollerini artırarak idari cezalar uyguluyor. Denetimlerin sonucunda, çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan işletmelere faaliyet durdurma gibi yaptırımlar getiriliyor. Bu süreç içinde ekipler, son altı ayda toplamda 32 bin 676 denetim gerçekleştirdi. Söz konusu denetimlerde, 2 milyar 657 milyon 863 bin lira ceza kesildi ve 233 işletmenin faaliyetleri durduruldu.

Cezalarda ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER

Hava, atık, ÇED, su, gürültü, egzoz gibi toplam 17 ayrı kategoride yapılan denetimlerin en fazla ceza uygulanan alanı 939 milyon 510 bin lira ile deniz araçları oldu. Bunu 564 milyon 157 bin lira ile atık kirliliği ve 400 milyon 932 bin lira ile Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusundaki cezalar takip etti. Ayrıca, bakanlık egzoz kaynaklı kirlilikle mücadele kapsamında motorlu taşıtları da yakından izliyor.

TAŞIT DENETİMLERİ ARTTI

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) aracılığıyla yapılan 1015 araç denetiminde ise, egzoz sınır değerlerini aşan veya emisyon ölçümü yaptırmayan 754 motorlu taşıt sahibine toplamda 10 milyon 268 bin lira ceza kesildi. Bu cezaların getirdiği gelir, çevrenin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla kullanılacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sındırgı’da Kontrollü Yıkım Süreci Devam Ediyor

Sındırgı'da 27 Ekim'de gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

İzmit’te Okul Penceresinden Düşen Öğrenci Ağır Yaralandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrenci, 3. kattan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

Hava Kirliliğiyle Mücadelede Yeni Önlemler Alındı

Keşan'da hava kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni tedbirler alındı. Kömür yakımı yasaklandı, giriş denetim altına alındı ve kaloriferlerin belirli saatlerde yanması sağlandı.

Kayseri’de Hırdavatçı Bıçaklama Olayı Yaşandı

Kayseri'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir hırdavatçı, sokakta karşılaştığı üç kişiyi bıçakla yaralayarak panik yarattı. Olayın detayları araştırılıyor.

Ahmed El Ahmed’in Kahramanlığı: Sol Kolunu Kaybedebilir

Bondi Plajı'ndaki Hanuka kutlamalarındaki saldırıda cesur bir manav, saldırganın silahını etkisiz hale getirdi. Suriye asıllı Ahmed el Ahmed, ameliyattan sonra kritik durumdan kurtuldu.