Asansör Denetiminde Yeni Düzenleme Geldi

ASANSÖR DENETİM SİSTEMİ YENİLENİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni düzenlemelerle asansörlerin yıllık kontrollerine ilişkin usul ve esaslarda değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikle, asansör denetim süreçlerinde sadece A tipi muayene kuruluşları değil, uygunluk değerlendirme hizmeti sunan diğer kuruluşlar da görev alabilecek. Amaç, denetim alanında yer alacak kurum sayısını artırarak sürecin daha kapsamlı yürütülmesini sağlamak.

KAMU KURUMUNA BİLDİRİM ZORUNLULUĞU GELİYOR

Yapılan düzenlemeyle artık bir kamu kurumu, asansör denetim protokolünü feshetmek istediğinde bu talebini gerekçesiyle birlikte en az 15 gün öncesinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na özel bir form kullanarak bildirmek zorunda. Denetimlerde usulsüzlük tespit edilen A tipi muayene kuruluşlarına belirli para cezaları uygulanabilecek ve yetkileri askıya alınabilecek. İhlalin tekrar etmesi veya ciddi boyutlara ulaşması durumunda ise, ilgili kuruluşun yetkisi tamamen iptal edilebilecek. Ayrıca, asansörleri kuran firmalar, yetkili servisler, bina yöneticileri ve ilgili belediyeler de para cezasıyla karşılaşabilecek.

YENİ DÜZENLEME BİNA SAKİNLERİNİ KORUYACAK

Bu yeni uygulama sayesinde, bina sorumluları veya kat maliklerine, mavi etiket eksiklikleri nedeniyle ceza verilmeyecek. Bu durum, bina sakinlerinin doğrudan sorumlu tutulmaması açısından dikkate değer bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sındırgı’da Kontrollü Yıkım Süreci Devam Ediyor

Sındırgı'da 27 Ekim'de gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

İzmit’te Okul Penceresinden Düşen Öğrenci Ağır Yaralandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrenci, 3. kattan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

Hava Kirliliğiyle Mücadelede Yeni Önlemler Alındı

Keşan'da hava kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni tedbirler alındı. Kömür yakımı yasaklandı, giriş denetim altına alındı ve kaloriferlerin belirli saatlerde yanması sağlandı.

Kayseri’de Hırdavatçı Bıçaklama Olayı Yaşandı

Kayseri'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir hırdavatçı, sokakta karşılaştığı üç kişiyi bıçakla yaralayarak panik yarattı. Olayın detayları araştırılıyor.

Ahmed El Ahmed’in Kahramanlığı: Sol Kolunu Kaybedebilir

Bondi Plajı'ndaki Hanuka kutlamalarındaki saldırıda cesur bir manav, saldırganın silahını etkisiz hale getirdi. Suriye asıllı Ahmed el Ahmed, ameliyattan sonra kritik durumdan kurtuldu.