Pakistan’da 12 Bin Ev Zarar Gördü

SELLERİN CAN KAYBI BİNİ AŞTI

Asya ülkesi Pakistan, etkili olan sellerle mücadele ederken Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA), sel felaketi hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, sel olaylarında yaşamını yitirenlerin sayısı 274’ü çocuk, 163’ü kadın olmak üzere toplam 1002’ye ulaştı. Ayrıca, 1000’den fazla kişi de yaralandı. Pencap eyaletinde ise 2,4 milyondan fazla insan olumsuz etkilendi.

ALTYAPIYI VURAN HAFTA

Yaşanan seller, ülke genelinde büyük hasara yol açarak 12 binden fazla evin zarar görmesine neden oldu. Bununla birlikte, 6 bin 509 hayvanın da telef olduğu aktarıldı. Yetkililer, 2022 yılında 1700’den fazla kişinin ölümüne yol açan, ülkenin üçte birinin sular altında kalmasına ve yaklaşık 32 milyar dolarlık bir zarara neden olan felaketten sonra, bu durumun en büyük afet olduğunu vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzmit’te Okul Penceresinden Düşen Öğrenci Ağır Yaralandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrenci, 3. kattan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

Hava Kirliliğiyle Mücadelede Yeni Önlemler Alındı

Keşan'da hava kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni tedbirler alındı. Kömür yakımı yasaklandı, giriş denetim altına alındı ve kaloriferlerin belirli saatlerde yanması sağlandı.

Kayseri’de Hırdavatçı Bıçaklama Olayı Yaşandı

Kayseri'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir hırdavatçı, sokakta karşılaştığı üç kişiyi bıçakla yaralayarak panik yarattı. Olayın detayları araştırılıyor.

Ahmed El Ahmed’in Kahramanlığı: Sol Kolunu Kaybedebilir

Bondi Plajı'ndaki Hanuka kutlamalarındaki saldırıda cesur bir manav, saldırganın silahını etkisiz hale getirdi. Suriye asıllı Ahmed el Ahmed, ameliyattan sonra kritik durumdan kurtuldu.

Bahar Dizisi İçin Final Kararı Açıklandı

Demet Evgar'ın başrol oynadığı Bahar dizisi, pazar gününden itibaren yayınlanacak ve 64. bölümü ile final yapacak.