KAÇAK İÇKİ ÜRETEN ŞEBEKE DEŞİFRE EDİLDİ
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, sahte içki üretimi yapan şebekeyi tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, farklı türlerde sahte içkiler üreten kişiler, ülke genelinde piyasaya sürme hazırlığı içindeyken deşifre oldu.
OPERASYON DÜZENLENDİ
Şebekenin kimlikleri belirlenen 14 şüphelisi için Adana merkezli İstanbul, İzmir, Antalya ve Gaziantep’te operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda, şüphelilerin tamamı gözaltına alındı. Yapılan adres aramalarında, 16 bin 615 litre etil alkol, sahte içki üretimi için kullanılan 10 bin içki kiti, 326 litre aroma verici gliserin, 116 şişe içki aroması, 47 şişe gümrük kaçağı içki, ruhsatsız bir tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirildi.
MAHKEME KARARLARI
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Burada yapılan mahkeme işlemleri sonucunda, 7 kişi tutuklanırken, diğer 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
then "Add to Home Screen"