Filistin Bayrağı Londra’da Göndere Çekildi

DÜNYA ÇAPINDA FİLİSTİN DESTEĞİ ARTIYOR

Gazze’deki soykırımı gerçekleştiren İsrail’e karşı Filistin’e destekte belirgin bir artış gözlemleniyor. Uzun zamandır süregelen katliamlar sonucunda insanların vicdanı sokaklarda kendini gösteriyor ve Batı ülkeleri bu tepkilere kayıtsız kalamıyor. Bu süreçte, yarın başlayacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı öncesi birçok ülke, Filistin’i resmi olarak devlet olarak tanıdı. Bu ülkelerden biri de Batı ile özdeşleşen İngiltere oldu.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, barış arayışı ve iki devletli çözüm umudunu yeniden canlandırmak amacıyla Filistin Devleti’ni resmen tanıdıklarını açıkladı. Dün atılan bu duyurunun ardından, bugün Londra’da yapılan önemli bir törenle Filistin bayrağı, Filistin Büyükelçiliğine çekildi. İsrail’e karşı yapılan protestolara destek veren birçok tanınmış isim bu törende yer aldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında bir açıklama yapan Starmer, iki devletli çözüm umudunun risk altında olduğunu belirterek, Filistin’i tanımanın zamanının geldiğini ve bunun önemli bir etki yaratacağını ifade etmişti. Starmer, “İsrail hükümeti Gazze’deki korkunç durumu sona erdirmek için ateşkesi kabul edecek, iki devletli çözüm hedefini yeniden canlandıracak ve uzun vadeli sürdürülebilir barış için somut adımlar atmadığı takdirde, İngiltere’nin Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını teyit edebilirim.” demişti. Hükümet yetkilileri, İsrail’e tekrar tekrar yaptıkları çağrılarda sağlık çalışanları, gazeteciler ve sivillerin hedef alınmaması gerektiğini vurgulamış ve Gazze’deki durumun dayanılmaz bir seviyeye ulaştığını kaydetmişti. Daha önce İngiltere hükümeti, İsrail’e bazı silah satış lisanslarını askıya almış, ticaret anlaşması müzakerelerini durdurmuş ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında çıkardığı yakalama kararına yönelik itirazını geri çekmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Güllü’nün Ölümüyle İlgili Soruşturma Derinleşiyor

Şarkıcı Güllü'nün vefatına yönelik devam eden soruşturmada, kızı da dahil olmak üzere 5 kişi şüpheli olarak ifade vermekte. Savcı, sanıkların gerçeği tam olarak aktarmadığını belirtti.

TFF Mehmet Türkmen’in Hakemlik Kariyerine Sondan Bir Vuruş Yaptı

Futbol Federasyonu, Galatasaray-Samsunspor karşılaşmasında tartışmalara neden olan hakem Mehmet Türkmen hakkında işlem yaptı.

Fenerbahçe Brann’ı 4-0 ile mağlup etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Norveç temsilcisi Brann'ı 4-0 yenerek puanını 11'e çıkardı. Goller Kerem ve Talisca'dan geldi. Brann, 18'de 10 kişi kaldı.

5’inci Finansın Geleceği Zirvesi Başladı: Şimşek Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'daki "5'inci Finansın Geleceği Zirvesi ve Para Sohbetleri"nde, enflasyonun tek haneli rakamlara ineceği bir sürece geçileceğini belirtti.

Bulgaristan Hükümeti Protestolar Sonrası İstifa Etti

Bulgaristan'da hükümet, ekonomik sorunlar ve yolsuzlukla mücadeledeki eksiklikler nedeniyle artan protestoların ardından istifa etti. Ülke, euro bölgesine girmeye hazırlanırken erken seçim tartışmaları alevlendi.