MESUT ÖZİL, KKTC CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN KABUL EDİLDİ
Eski futbolcu Mesut Özil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nde gerçekleşen kabulde, Tatar egemen eşitliğe dayalı, iki devletli çözüm politikalarının hayata geçirilmesi noktasında verdikleri mücadeleyi aktardı. Tatar, Kıbrıslı Türk sporcuların elde ettikleri başarıların yanı sıra, ambargo ve izolasyonlar yüzünden ciddi haksızlıklara uğradığını belirtip, bu durumun bir an önce sona ermesi gerektiğine vurgu yaptı. Özil’e Kıbrıs meselesi hakkında bilgi veren Tatar, bu iki devletli çözüm siyasetini Türkiye ile birlikte yürüttüklerini ifade etti.
KIBRISLI GENÇLER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI
Mesut Özil, Tatar’ın Kıbrıs’ta iki devletli çözüm formülüne destek verdi ve Kıbrıslı Türk sporcuların başarılarının göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye’de kurmayı planladığı spor akademisinin ileride Kuzey Kıbrıs’ta da benzerinin açılabileceğini belirten Özil, Kıbrıslı Türklere uygulanan spor ambargolarının anlamını sorguladı. “KKTC’li sporculara uygulanan ambargo kalkmalı. Kıbrıslı Türk sporcuların başarıları göz ardı edilmemeli. KKTC’li gençlere destek olunmalı. Bu aşılması gereken önemli bir adımdır. FIFA ve UEFA gibi uluslararası spor kuruluşları bu konuda adım atmalıdır” şeklinde konuştu.
ARDA GÜLER’E TELEFONLA SELAM GÖNDERDİ
Kabul sırasında Özil, İspanya’nın Real Madrid takımında oynayan Arda Güler’i telefonla arayarak, selamlarını Cumhurbaşkanı Tatar’a iletti.
KTFF ZİYARETİ VE MAÇ DAVETİ
Mesut Özil, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) da ziyaret ederek Başkan Hasan Sertoğlu ile bir araya geldi. Sertoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve Özil’i Gazimağusa’da yapılacak Mağusa Türk Gücü-Cihangir maçına davet etti. Özil, Sertoğlu’nun davetine katılacağını ifade etti. Ziyaretin sonunda Mesut Özil’e Kuzey Kıbrıs için üretilen milli takım forması hediye edildi.
ÇOCUKLARLA BULUŞMA ETKİNLİĞİNE KATILDI
KKTC ziyaretinde gençler ve çocuklarla bir araya gelen Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de telefon görüşmesi yaptı. Özil, Real Madrid’de forma giyen Arda Güler’i de arayarak, onların selamlarını Kıbrıslı çocuklara aktardı.
then "Add to Home Screen"