Yerlikaya: 550 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin Suriye’deki sığınmacıların geri dönüşü konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Yerlikaya, “8 Aralık’ta, Esed zulmünün sona ermesinin üzerinden 1 yıl geçecek. Suriyeli kardeşlerimizin artık vatan hasreti son buluyor” dedi. Bakan, 8 Aralık 2024 tarihinden itibaren yaşanan gelişmelerin ardından gönüllü geri dönüşlerin hız kazandığını ifade etti ve “Gönüllü geri dönüş yapan Suriyeliler, hüzün ve sevinci bir arada yaşıyor” şeklinde konuştu.

SÜREÇ HIZLANIYOR

Bakan Yerlikaya, “8 Aralıktan itibaren 550 bin Suriyeli kardeşimiz ülkesine gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş yaptı” diye belirtti. 2016 yılından bu yana, gönüllü dönen Suriyelilerin sayısının 1 milyon 290 bine ulaştığını vurguladı. Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “tarihsel tecrübesi, insani yaklaşımı ve rasyonel bakış açısıyla” dünyaya örnek bir model oluşturduğunu kaydetti.

ÖRNEK UYGULAMA

İçişleri Bakanı, “Tüm illerimizde Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü geri dönüş işlemlerini Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz” ifadelerini kullanarak bu sürecin önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fed’in Faiz İndirimi Piyasaları Sarsmaya Devam Ediyor

ABD Merkez Bankası, bu yıl üçüncü kez faiz indirimine giderek politika faizini 25 baz puan düşürdü ve yüzde 3,50-3,75 aralığına çekti.

Tedesco’dan Fenerbahçelilere Kötü Haber Duyurusu

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Domenico Tedesco, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Brann karşılaşması öncesinde yaptığı açıklamada, Marco Asensio'nun kadroda yer almayacağını duyurdu.

Sergio Ramos İçin Transfer Piyasası Hızlandı

Manchester United, Ocak ayında deneyimli defans oyuncusu Sergio Ramos'u transfer etmeyi planlıyor.

Becao Ocak’ta Fenerbahçe’ye Veda Edecek

Fenerbahçe'den kadro dışı kalan Rodrigo Becao için Fiorentina ve Benfica'nın ilgisi öne çıkıyor. İtalyan ekipleri, savunma oyuncusunu kadrosuna katmayı düşünüyor.

Büyükçekmece’de Altın Hırsızlığı Soruşturmasında 5 Tutuklama

Büyükçekmece'deki bir emanet bürosundan 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüş hırsızlığıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı, bunlardan 5'i tutuklandı.