Lewandowski Ballon d’Or Ödülünü Kazanamadı

Lewandowski Ballon d’Or’u Kazanamadı mı?

Robert Lewandowski’nin kariyeri boyunca en fazla tartışılan dönemler 2020 ve 2021 yılları olarak öne çıkıyor. Bu yıllarda bireysel performansı ve Bayern Münih ile elde ettiği başarılar uzun süre gündemde yer aldı. Lewandowski, kariyerinde hiç Ballon d’Or almadı. 2020 yılı, futbolcu için en zirve dönemlerden biriydi. Bayern Münih ile Bundesliga, Şampiyonlar Ligi ve Almanya Kupası’nı kazanarak tarihi bir üçleme gerçekleştirdi. Bu süreçte yalnızca takımının değil, oynadığı tüm liglerin gol liderliğini elinde bulundurdu ve Şampiyonlar Ligi’nde oldukça yüksek bir gol ortalamasına ulaştı. O yıl Ballon d’Or’un Lewandowski’ye verilmesi beklenilmesine rağmen, ödül COVID-19 nedeniyle tamamen iptal edildi.

Ballon d’Or’UN YENİDEN DAĞITILMASI

2021 yılı geldiğinde ödül yeniden dağıtılmaya başlandı. Lewandowski, bu sezonda da Bayern Münih ile muazzam gol istatistikleri elde etti ve rekorlara yakın performans sergiledi. Ancak, Ballon d’Or oylamasında Lionel Messi birinci sırayı alırken, Lewandowski ikinci sırada yer aldı. Aynı ödül töreninde Lewandowski’ye “Yılın Forveti / En İyi Forvet” ödülü verildi. Bu ödül, sezon içerisindeki başarılı performansının bir göstergesi olarak verildi fakat Ballon d’Or’u alamaması, 2020 ve 2021 yıllarındaki tartışmaların sürmesine neden oldu.

ALTIN AYAKKABI BAŞARILARI

Kariyerinde iki kez Avrupa Altın Ayakkabısı’na ulaşan Lewandowski, bu ödüllerin her ikisini de Bayern Münih formasıyla kazandı. 2020–2021 sezonunda Bundesliga’da 41 gol atarak ilk Altın Ayakkabısı’nı elde etti. Bu gol sayısı, Gerd Müller’in uzun yıllardır kırılamayan 40 gollük rekorunu geçmesini sağladı. Golden Shoe puanlamasında 82 puan toplayarak Avrupa genelinde sezonun en yüksek skoruna ulaştı. Hem rekor gol sayısı hem de ligin şampiyonlukla tamamlanması, ödülün Lewandowski’ye verilmesini sağladı. 2021-2022 sezonunda ise, Bundesliga’da 35 gol kaydederek ikinci Altın Ayakkabısı’nı kazandı. O sezon da Avrupa liglerinde en yüksek puana ulaşan oyuncu olarak dikkat çekti. Böylelikle, iki sezon boyunca ligde attığı gol sayısı ve sürekli gelişen performansıyla Avrupa’nın en skorer ismi olarak arka arkaya iki kez bu ödülü aldı. Her iki sezonda da takımının hücum gücündeki kilit rolü ve kritik maçlardaki skorer performansı, istatistiklerinin dikkat çekmesine yol açtı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.