Tayland Ordusu Chong An Ma Bölgesinde Kontrolü Sağladı

Tayland ordusunun, Kamboçya ile devam eden sınır çatışmalarının yoğunlaştığı Chong An Ma bölgesinde kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

TAİLAND BİRLİKLERİ STRATEJİK NOKTALARI ELE GEÇİRDİ

Yerli kaynaklar, Tayland birliklerinin sınır geçidi ve önemli stratejik noktaları kontrol altına aldığını, askerlerin bölgeye bayrak diktiğini aktardı. Tayland ordusu, çatışmaların 7 Aralık tarihinde Kamboçya’nın askeri ve sivil hedeflere ateş açmasıyla başladığını kaydetmişti.

SINIR ANLAŞMAZLIĞI BİR ASIRDIR DEVAM EDİYOR

817 kilometrelik sınır hattına sahip olan Tayland ve Kamboçya, bir asırdan fazla bir süre boyunca sınır anlaşmazlıkları ile karşı karşıya kalmış durumda. İlk çatışmalar, Kamboçya’nın tartışmalı alanda bulunan 11. yüzyıla ait bir tapınak için UNESCO Dünya Mirası sıfatı almak istemesi üzerine 2008 yılında gerçekleşmişti. Ekim ayında ilan edilen ateşkese rağmen, çatışmalar 7 Aralık’ta yeniden başlamıştı.

Her iki ülkeden yüz binlerce kişi, sınır bölgesinden tahliye edilirken, son çatışmalarda 30’dan fazla kişi yaşamını yitirdi. ABD Başkanı Donald Trump, 12 Aralık tarihinde Tayland ve Kamboçya liderleri ile yaptığı görüşmelerin ardından tarafların ateşkesi kabul ettiğini duyurdu. Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul, Trump’ın ateşkes ilanının ardından, “Topraklarımıza ve halkımıza yönelik bir zarar ve tehdit olmadığını hissedene kadar Tayland, askeri eylemlerini sürdürecektir.” şeklinde ifadelerde bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Beşiktaş’ta Ayrılıklar Devam Ediyor

Beşiktaş, ocak ayındaki transfer hazırlıkları çerçevesinde kadrodan çıkacak oyuncuları belirlemeye başladı; Norveçli sağ bek Svensson’un da ayrılması söz konusu.

Galatasaray’da Üç Futbolcu Kadro Dışı Bırakıldı

Galatasaray, ocak transfer dönemi öncesi kadrosunda değişikliklere gidiyor. Ahmed Kutucu, Berkan Kutlu ve Yusuf Demir ile yollar ayrılırken, Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara için teklifler değerlendiriliyor.

Galatasaray’dan Griezmann İçin Transfer Hamlesi

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un isteğiyle kadrosunu güçlendirmek için Atletico Madrid'den Antoine Griezmann'ı transfer etmeyi hedefliyor.

Beşiktaş Rafa Silva Ayrılığında Son Kararı Verdi

Beşiktaş, Rafa Silva transferinde yeni bir döneme girdi. Portekizli oyuncunun devre arasında satılmasına onay verildi ve kulüp 10 milyon euro teklif bekliyor.

Jared Kushner Bir Satın Alma Teklifinden Geri Çekildi

Jared Kushner'in Affinity Partners şirketi, Paramount’un Warner Bros. Discovery için yaptığı satın alma teklifine katılmaktan vazgeçti.