İçişleri Bakanlığı Mansur Yavaş Hakkında Soruşturma İzni Verdi

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 38 belediye meclis üyesi hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “imar usülsüzlüğü” iddiaları doğrultusunda soruşturma açılmasına onay verdi.

90 HEKTARLIK ALANI KAPSIYOR

Alınan kararın, Gölbaşı ilçesindeki İncek Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 90 hektarlık alanı kapsayan imar planları üzerindeki yargı süreçleri ve takip eden gelişmeler çerçevesinde alındığı bildiriliyor. 21 Ekim 2025 tarihli bakanlık kararına göre, söz konusu bölgede önceden yürürlükte olan imar planlarıyla ilgili açılan davalarda, idari yargı bu planların hukuka aykırı olduğuna hükmetmiş ve iptal etmiştir. Mahkemeler, gerçekleştirilen plan değişikliklerinin şehircilik ilkelerine uygun olmadığını ve kamu yararını gözetmediğini, ayrıca bu değişikliklerin ihtiyaçlarını ortaya koyacak sebeplerin de sunulmadığını belirlemiştir.

‘ŞİKAYETÇİLERİN MAĞDURİYETİNE YOL AÇTI’

Mahkeme kararları sonrası belediyenin, iptal edilen planların önceki durumuna geri dönmesi ve mahkeme hükümlerine uygun adımlar atması gerektiği ifade edilmiştir. Ancak İçişleri Bakanlığı, belediyenin bu kararlara uymadığını savunuyor. Soruşturma izni verilme gerekçesinde, mahkeme kararlarının uygulanmadığı, aksine yeni meclis kararlarıyla farklı düzenlemelerin yapıldığı ve bu durumun yargı kararlarının geciktirilmesiyle şikayetçilerin mağduriyetine neden olduğu vurgulanıyor.

NE OLMUŞTU?

22 Kasım tarihinde, belediyenin konser harcamalarındaki usulsüzlük iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı, Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında soruşturma izni vermişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İsrail Güvenlik Kabinesi Batı Şeria’da 19 Yeni Yerleşim Onayladı

İsrail güvenlik kabinesi, Batı Şeria'daki uluslararası hukuka aykırı yerleşimlere 19 yeni ilave yaptı. Bu karar, bölgede tartışmalara yol açtı.

Terörsüz Türkiye için Yol Haritası Belirleniyor

Türkiye, terörsüz bir geçmişe adım atarken, Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde açıklayacağı rapora kilitlenmiş durumda.

Türk Kaptanın Tutuklanması Ailesini Endişelendiriyor

Dördüncü kaptan Ali Yol, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gemiden düşen demirin internet kablolarına zarar vermesiyle tutuklandı. Ailesi, Yol'a destek çağrısında bulundu.

Beşiktaş’tan Tammy Abraham İçin Olumlu Gelişme

Çaykur Rizespor karşılaşmasında kafa darbesi geçiren Tammy Abraham'ın tomografisi temiz çıktı. Oyuncunun müşahede süreci tamamlandıktan sonra hastaneden çıkacağı bildirildi.

İstanbul’da Uyuşturucu Operasyonu: Sadettin Saran Serbest Bırakıldı

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Koç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyuşturucu operasyonu kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Sadettin Saran hakkında değerlendirmelerde bulundu.