Arkadaşına Kartını Verdi Hapisle Karşı Karşıya Kaldı

İLAÇ FİRMASINDA ÇALIŞANIN DOLANDIRILMA İDDİASI

Ankara’da bir ilaç firmasında görev yapan Gökhan Yaşar (36), iddialara göre, kendisine ait banka hesabında bloke olduğu bilgisini veren iş arkadaşı H.B.’ye, araç satışından kaynaklanan ücretin IBAN üzerinden aktarılması için banka hesap bilgilerini ve kartını verdi. Bunun sonucunda Yaşar hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

H.B.’NİN TALEBİYLE DOLANDIRILDI

İddialara göre H.B., borçları nedeniyle hesap blokesi olduğunu ifade ederek, aracın satış bedelini Yaşar’ın hesabına göndermesini talep etti. İş arkadaşı H.B.’ye duyduğu güvenle, hesap bilgilerini paylaşan Yaşar, kısa süre içinde 4 parçadan oluşan ödemelerin hesabına yatırıldığını belirtti. Yaşar, kendisine yönlendirilen paraları H.B.’nin belirttiği hesaplara gönderdikten sonra iş arkadaşıyla bir daha iletişim kuramadığını aktardı.

Mahkeme SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yaşar hakkında daha sonra, “kamuyu görevlisi veya banka çalışanı olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık” suçlamasıyla bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yaşar’a, aynı suçtan 20 yıla kadar hapis istemli bir dava açıldı. İki ay sonra ifade vermek üzere karakola çağrılan Gökhan Yaşar, hesabının dolandırıcılık olayında kullanıldığını savunarak, “Benim IBAN’ım kullanılarak iki kişi dolandırıldı. Paralar benim hesabıma geldi, oradan çekildi. Hem ben hem karşıdaki kişiler mağdur. Buna rağmen 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyorum” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Amasya’da Lastiği Patlayan Otomobil Takla Attı: 3 Yaralı

Amasya’da hareket halindeki bir otomobilin lastiği patladı, araç kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçtaki üç kişi yaralandı.

Malatya’da Motokurye Trafik Kazasında Yaralandı

Malatya'da meydana gelen trafik kazasında, bir motosiklet ile otomobil çarpıştı; kazada motokuryenin yaralandığı bildirildi.

Amasya’da Kırmızı Işıkta Bekleyen Araca Çarpıldı

Amasya'da kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobile hızlı gelen başka bir araç çarptı. Kaza anı kaydedildi. Çarpan sürücünün bir hafta önce kalp krizi geçirdiği belirlendi.

Afyonkarahisar’da Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Etkili Oldu

Afyonkarahisar'da yoğun yağmur, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı, kış koşularını etkili şekilde hissettirdi.

Niğde’de İşçi Servisi ile Otomobil Çarpıştı: 13 Yaralı

Niğde'de bir işçi servisi ile otomobilin çarpıştığı trafik kazasında toplam 13 kişi yaralandı. Yaralıların durumuyla ilgili henüz net bir bilgi verilmedi.