İsrail ve Hamas arasında bir ateşkes imzalanmasına rağmen, İsrail’in zaman zaman gerçekleştirdiği kanunsuz saldırılar ve olumsuz hava koşullarıyla birlikte Gazze’de can kaybı devam ediyor.
2 AYLK BEBEK DONARAK HAYATINI KAYBETTİ
Gazze’deki yetkililer, bölgede etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle vücut ısısı düşen 2 aylık Arkan Firas Muslih’in yaşamını yitirdiğini açıklıyor. Yapılan açıklamada, aralık ayında aşırı soğuk nedeniyle vücut ısısı düşüp hayatını kaybeden bebek sayısının üçe ulaştığı bildiriliyor.
ATEŞKESE RAĞMEN CAN KAYIPLARI SÜRÜYOR
Ateşkese rağmen İsrail’in yardımları kısıtlaması nedeniyle Gazze Şeridi’nde yüz binlerce insan çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor. Şiddetli yağış ve fırtına, çadırları kullanılmaz hale getirirken, bu durum özellikle çocukların soğuktan etkilenmesine neden oluyor. 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze’deki insani koşullar belirgin şekilde düzelmedi. İsrail’in anlaşma kapsamındaki yükümlülükleri yerine getirmemesi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme, yakıt ve barınma ekipmanlarının girişinin kısıtlanması, krizin derinleşmesine yol açıyor.
HAVA KOŞULLARI DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR
Meteoroloji uzmanları, Gazze’yi etkisi altına alması beklenen yeni ve yoğun bir alçak basınç sisteminin pazartesi günü bölgeyi vuracağını bildiriyor. Bu durum, halihazırda evsiz kalan yüz binlerce Filistinli için büyük bir tehdit oluşturuyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’deki sivil altyapının yaklaşık yüzde 90’ı tahrip oldu. Abluka ve yardım engelleri sürdüğü müddetçe, doğal hava koşulları bile Gazze’de can kaybına yol açabilecek bir tehdit haline geliyor.
then "Add to Home Screen"