Polis Memuru Turgut Külünk Şehit Düştü
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Turgut Külünk, terör örgütü IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Şehidin acı haberi, Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki Sarıyayla köyünde yaşayan baba Aydın Külünk ve anne Kevser Külünk’e bildirildi. Olayın ardından, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin aile evine Türk bayrakları asıldı ve evin önüne taziye çadırı kuruldu. Aile, taziye ziyaretlerini kabul etmeye başladı.
KÜLÜNK’ÜN ACI KELİMELERİ
Oğlunun şehit olduğu haberini alan Aydın Külünk, yaşadığı acıyı, “Kalktım sobayı yaktım, ezanı bekledim. Televizyonu açmadım. Ezan okundu, annesi de oruç tutuyordu, ‘Uyanmasın’ dedim. Namazdan sonra televizyonu açtım. Yalova diye alt yazı geçti. Yalova deyince buram köz gibi oldu. Telefon açtım, ulaşamadım. ‘Benim oğlum gitti’ diye içime düştü. Aradım ulaşamadım. Allah mekanını cennet eylesin. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” sözleriyle dile getirdi.
BİR ANNE OLARAK DAYANIŞMA
Şehidin annesi Kevser Külünk, “İkinci oğlum, bize haberi getirdi, ‘Abim şehit oldu’ dedi. Yıkıldık, mahvolduk, böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç tahmin etmiyordum, beklemiyordum. Çok zor, dayanılacak gibi değil. Allah yardımcımız olsun. 4 çocuğum var; 3’ü erkek, şehit olan en büyüğüdü. Torun, halasına ‘Babam şehit olmuş hala’ dedi. Oradan haber dağılmış. Emekliliği gelmiş, 1 yılı geçmişti. Kızı yüksek lisans görüyordu. ‘Çocuğumu görev sahibi yapayım’ dedi. 1 kızı var. Kızının hedefi kaymakam olmaktı” diyerek, acısını ve hayallerini paylaştı.
then "Add to Home Screen"