Barış Akarsu kimdir? Türkiye Barış’ı nasıl tanıdı?

Star TV'de, Yalancı Yarim adlı televizyon dizisinin başrolünde oynadı.

Akarsu, 29 Haziran 1979'da Hatice ve Selahattin Akarsu'nun oğlu olarak Zonguldak'ta dünyaya geldi. Bir süre sonra ailesi Amasra'ya yerleşen Akarsu, ilkokul ortaokul ve lise'yi Amasra'da bitirdi. Barış Akarsu, çok küçük yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek mızıka, flüt, klavye, gitar gibi çeşitli müzik aletlerini çalmaya başladı. Spora da ilgi duyan Akarsu basketbolla geçen 4 yıl ve karete'nin ardından lise yıllarında Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelkencilik yaptı.

Lisenin ardından müzisyenliğin yanısıra animatörlük de yaparak bi süre Antalya'da kaldı ve daha sonra Karadeniz Ereğlisi'ne yerleşerek buradaki barlarda müzisyen olarak çalışmaya başladı. Akarsu diğer yandan buradaki yerel televizyon ve radyo için programlar hazırladı.

2004'de arkadaşlarının da ısrarıyla Atv'de düzenlenen yarışma programı Akademi Türkiye'ye katıldı. Bu programda izleyicinin yoğun ilgisiyle ve sevgisiyle karşılaşan Akarsu, yarışmanın da birincisi seçildi. Fakat yarışmanın büyük ödülü olarak ilan edilen albüm ve uluslararası yarışma sözleri yerini bulmadı. Kaset yapılmadığı gibi, Monaco'da düzenlenmesi planlanan World Best yarışmasının da iptal edilmesi nedeniyle bu yarışmaya katılamadı.

İstanbul'a yerleşen Akarsu, kendi girişimleriyle Ocak 2005'te "Islak Islak" isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden çıkan Islak Islak ve Kimdir O parçaları oldukça beğenilen Akarsu, tüm Türkiye'de konserler verdi. Ağustos 2006'da "Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek" adlı ikinci albümünü piyasaya çıkardı. Bu albümden seçtiği çıkış parçası ise "Vurdum en dibe kadar" isimli parçası oldu.

2006'dan itibaren Star kanalında yayınlanmaya başlayan televizyon dizisi Yalancı Yarim'in başrolünde ekrana geldi. Dizi'de canlandırdığı "Tarık" karakteriyle göz dolduran Akarsu, oyunculukta da iddialı olduğunu göstermiş oldu.

Akarsu, USDER tarafından 'sosyal kalkınma ve dayanışmaya verdikleri öneme göre' verdikleri ödüllerde ROCK Dalında En İyi Şarkıcı Ödülü'nü, FUTURE dergisinin Yılın En Sevilen Rock Sanatçısı Ödülü'nü ve CEM KARACA Özel Ödülü'nü aldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan Barış Akarsu, 4 Temmuz 2007'de hayatını kaybetti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.