İbrahim Toraman’dan futbolu bırakma kararı

Beşiktaş forması giyen İbrahim Toraman, siyah beyazlı kulüpten ayrldığını ve kariyerini noktaladığını açıkladı.

Toraman, Twitter'dan yaptığı açıklamada bir kulüp personelinin kendisini arayarak 'Şenol Güneş'in kendisini çok sevdiğini ancak gelecek sezon kadroda düşünmediğini' söylediğini belirterek "Beşiktaş'ta oynamayacaksam bu saatten sonra futbol oynamanın da pek bir anlamı yok" diyerek kariyerini noktaladığını da açıkladı.

Beşiktaş'ın en zor zamanlarında fedakarlık ederek hata ettiğini söyleyen İbrahim Toraman'ın açıklamaları şu şekilde;

"Beşiktaş forması giydiğim ve bu büyük camianın mensubu olduğum 10 yıl boyunca büyük bir gurur duydum ve hala duyuyorum. Beşiktaşlılık duruşu ile her türlü zorluğa göğüs germiş, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış ve gerek saha içinde gerekse de saha dışında takımımı en iyi şekilde temsil etmeye gayret etmiş bir futbolcuyum. Son 3 yılda sıkıntılı bir süreçten geçtim.Takımımı sahiplenme adına, bir takım kaptanının yapması gereken tüm sorumlulukları yerine getirip bilinçli davrandığım için bunun bedelini çok ağır ödedim. Bu 3 yıl içinde bir Beşiktaşlı 'ya yakışır şekilde sabırlı ve metanetli davrandım. Yöneticilerle defalarca konuşmama rağmen bir türlü çözüm üretilmedi ve sürekli oyalandım. Takımım zarar görmesin diye hep sükûnetimi korudum. Hep kol kırıldı yen içinde kaldı. Yine öyle olacak. Ancak uğradım haksızlığı ilk ve son kez dile getirmeden edemeyeceğim. Beni dün bir kulüp personeli arayarak, "Hoca seni çok seviyor. Ancak elindeki kadronun yeterli olduğunu düşünüyor. Kamp kadrosunda yoksun. Benden kulüp adına sana teşekkür etmem istendi" dedi. 10 yılını bu kulübe vermiş,kaptanlık yapmış bir futbolcuya görülen saygı bu maalesef!Başkanı geçtim,herhangi bir yönetici de mi arayamazdı! Sadece bir kulüp personeli ile bana veda ediliyor! Futbolu çok iyi bildiklerini zanneden bu yönetim zihniyetiyle başarının geleceğini ve Beşiktaş'ımızın yarınlarının güvende olduğunu hiç sanmıyorum. Beşiktaş'ta oynamayacaksam bu saatten sonra futbol oynamanın da pek bir manası yok. Tüm Beşiktaş camiasına, taraftarına, personeline hakkımı sonuna kadar helal ediyorum. Umarım onlar da bana haklarını helal ederler. Ancak, 3 yıllımı heba eden, beni oyalayan, verdikleri sözleri tutmayan başta Başkan Fikret Orman olmak üzere, mevcut yönetime hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum."

6 YIL AMATÖR OYNADI

Sivas DSİ Spor’da futbolda başladı ve 6 yıl amatör olarak oynadı. Burada oynarken amatör takımlar bazında Türkiye ikincisi oldu. Oynadığı futbol, Gaziantepspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği gibi kulüplerin dikkatini çekti. İlk olarak Gaziantep’e gitti ve yaklaşık 7 yıl Gaziantep’te kaldı. Gaziantep’in tüm altyapı takımlarında oynadı. Son 3 sezon da Gaziantepspor’un formasını giydi. Son 2 sezon boyunca birçok takımın transfer listesinin ilk sırasında geliyordu. 

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.