Emlak vergisinde ilk artış yüzde 6.5 oldu

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.

Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2016 yılı emlak vergisi hesaplamalarında kullanılacak parametrelerden ilkini belirledi. Habertürk gazetesinden Ahmet Kıvanç'ın haberine göre binaların emlak vergisi hesaplanırken dikkate alınacak inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Geçen yıl bina maliyetlerinde artış oranı yüzde 3.9 olarak belirlenmişti.


KURDA YÜKSELİŞ İNŞAATI VURUYOR
2016 yılı için binaların metrekare inşaat maliyet bedellerine ilişkin liste Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğle fabrika binasından otel hastane binalarına, banka binalarından benzin istasyonlarına, okul ve yurt binalarından meskenlere kadar 22 ayrı grupta toplanan binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.

Yeniden değerleme oranı 5 Ekim’de belli olacak. Bu yıl yeniden değerlemeye esas olacak enflasyon oranı temmuz itibarıyla yüzde 6.43 seviyesinde. Bu oran 5 Ekim’de yüzde 7 düzeyinde olursa, arsa değerlerinin de yüzde 3.5 oranında artırılması söz konusu olacak.

EMLAK VERGİSİ NASIL ARTACAK?
Arsa değer artışının yüzde 3.5 olması halinde Ankara Güvenlik Caddesi’nde 100 metrekarelik bir dairenin vergisi 249 liraya çıkacak.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.