Kılıçdaroğlu Doğu Perinçek’le ne konuştu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Doğu Perinçek’le yaptığı görüşmeye ilişkin, "Bu ittifak görüşmesi değildir. Bir seçim ittifakı söz konusu değildir” diye konuştu.

Deniz Baykal ve Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyeceklerine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, bu tip spekülatif haberlerin seçim öncesinde alıcısının çok olduğunu kaydeden Bülent Tezcan, 7 Haziran’da seçilen milletvekillerinin mevcut pozisyonlarını korumaları yönünde genel merkezin bir iradesi olduğunu söyledi.

Uygun değişikliklerin de yapılmasının mümkün olabileceğini kaydeden Tezcan, “Biz 7 Haziran seçimlerine girenken 55 seçim bölgesinde ön seçim yaptık. Örgüt tabanımızın adaylıklarla iradesi belirlendi. Mazbatalarını alan arkadaşlarımızın henüz mürekkepleri kurumadı, parlamentoda görev yaptıkları süreç 24 saati bulmadı, bu arkadaşların ‘başarılı mıydı, değil miydi’ diyecek kadar bir mesai dahi gösterme fırsatları olmadı. Seçilmiş 131 arkadaşımızın pozisyonlarını koruma konusunda bir irademiz var genel merkez olarak. Bu mutlak bir irade değildir, belli değişiklikler yapılabilir ama belli isimlerle ilgili spekülasyonları haklı kılacak şeyler değildir. Uygun değişiklikler yapılabilir ama mevcut milletvekili listelerimiz korunacaktır” dedi.

KILIÇDAROĞLU-PERİNÇEK GÖRÜŞMESİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İstanbul’da bir görüşme yaptığını açıklayan Bülent Tezcan, “Çeşitli görüşmeler yapıldı, altını net olarak çizelim bu ittifak görüşmesi değildir. Bir seçim ittifakı söz konusu değildir” diye konuştu.

DOĞAN MEDYA GRUBU HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMA
Doğan Medya Grubuna yönelik açılan terör soruşturmasına yönelik soruya cevap veren Tezcan, “Son zamanlarda basın üzerinde iktidar baskısı olduğunu görüyoruz. Özellikle Doğan Medya Grubunun komik, ciddiye alınması mümkün olmayan, utanç verici bir itham altında tutulması Doğan Medya Grubu açısından bir utanç değildir, bu soruşturmayı açanların, Türkiye’yi yönetenlerin utancıdır. Yayıncılık anlayışı itibarıyla hangi terör örgütüne hangi desteği vermişler, bunu anlamak mümkün değil, bu alçakça bir iftiradır” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Perakende Ticaret İhlallerinde Ceza Miktarları Artış Gösterdi

Ticaret Bakanlığı, perakende ticaret ihlallerine karşı caydırıcı yeni idari para cezaları belirledi. Yüzde 25,49 oranında artacak cezalar, 1 Ocak 2026'dan itibaren uygulanacak.

Fenerbahçe Eyüpspor ile Deplasmanda Karşılaşıyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 17. haftasında Eyüpspor ile deplasmanda oynayacak. Her iki takım da yılı 3 puanla tamamlamayı hedefliyor.

Askerlikte Yeni Uygulama Detayları Açıklanıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 3 çocuklu ailelerin 1, 4 çocuklu ailelerin 2 çocuğunun istedikleri yerde askerlik yapabileceğini duyurdu.

Suriye’de DEAŞ’a ABD’den Sert Yanıt Başlatıldı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 13 Aralık'ta gerçekleşen silahlı saldırıya karşılık Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu'nu başlattıklarını ve 70'ten fazla hedefin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.