HDP’li milletvekili aday gözaltına alındı!

Van'ın Karşıyaka Mahallesi'nde yürümekte ısrar eden HDP 8'inci sıra Milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım ve HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı.

Belediye başkanlarının gözaltına alınması, tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmaları ile operasyonları gerekçe gösteren bir grup, akşam saatlerinde Van'ın İpek Yolu İlçesi Karşıyaka mahallesinden kent merkezine doğru yürümek istedi.

Ancak geniş güvenlik önlemleri alan polis, aralarında HDP 8'inci sıra Milletvekili adayı Yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Hayva'nın da bulunduğu grubun, kent merkezine dağru yürümelerine izin vermedi.

Bunun üzerine gerginlik yaşandı.

Polis, milletvekili adayı Yıldırım, İl Eş Başkanı Hayva'nın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözltına aldı.

Gözaltına alınan alınan 8 kişi Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, ara sokaklardaki gerginlik ise bir süre devam etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.