Trafik sigortasına indirim geliyor

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, son iki yılda kasko sigortasında yaşandığı gibi trafik sigortasında da yeni düzenleme sonucunda fiyatların aşağıya geleceğini söyledi.

Ülken, Torba yasa ile trafik sigortasında iki önemli iyileştirme yapıldığının altını çizen Ülken bu ileriye dönük iyileştirmelerin fiyatlara mutlaka yansıyacağını ifade ederek “Şu andaki fiyatlar koşullar farklıyken hazırlanan tarifelerden oluşuyor. Koşullar değiştiğinde tarifeleri de değiştireceğiz” dedi.

Ülken, trafik sigortasında kusurlu sürücülere tazminat ödenmesinin önünün kesildiğini, ayrıca tazminatın da Hazine Genel Şartları’na göre hesaplanacağını kaydederek “Bu düzenlemelerden dolayı branş para kazanmaya başlayacak. Bu ise beraberinde rekabeti getirecek” dedi.

Kasko sigortasında 2 yıldır fiyatların artmadığına dikkat çeken Ülken, bu durumun rekabet dolayısıyla gerçekleştiğini kaydedetti. Kaskoda fiyatların 2 yıl öncesinden iyi ayarlandığını bu nedenle rekabet için fiyatı aşağı çekme veya artırmama olanağı bulunduğunu belirten Ülken, trafik sigortasında da benzer sürecin beklendiğini söyledi.

Son 1 yılda haksız kazanç sağlayan şirketler durumuna düştüklerini belirten Ülken, “Bu doğru değil sigorta şirketleri olarak yıllardır diğer branşlarda bizi tercih etmelerini sağlamak için sigortalımızın trafik sigorta primini rekabetçi tutuyorduk. Bunun üstüne bir de yargıdan belirsizlik yaratacak, tazminat ödemelerinde fiyatları önemli ölçüde artıracak kararlar gelince zararlar katlandı” dedi.

HABERTURK

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Balıkesir’de Köprüden Uçan Araçta İki Yaralı

Balıkesir'de bir otomobilin köprüden düşmesi sonucu sürücü ve yolcu ağır yaralandı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kocaeli İzmit’te Silahlı Kavga: 1’i Ağır Yaralı

Kocaeli'de meydana gelen silahlı çatışmada, iki grup arasında çıkan tartışma sonucunda bir kişi ağır olmak üzere üç kişi yaralandı.

Muş’ta Eş Zamanlı Operasyonda Kaçak Silah ve Eserler Ele Geçirildi

Muş'ta düzenlenen operasyonda, 7 adreste silah, mühimmat ve tarihi eser bulundu. Olayla ilgili 7 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

PSG Penaltılarla FIFA Kıtalararası Kupa’yı Kazandı

FIFA Kıtalararası Kupa finalinde Flamengo ile Paris Saint-Germain normal sürede ve uzatmada 1-1 berabere kalırken, PSG penaltı atışlarında 2-1 galip gelerek kupayı kazandı.

Kilis’teki 2025 Yılı Saha Tatbikatı Başarıyla Gerçekleşti

Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen deprem tatbikatında, enkaz altında kalanların kurtarılması için yapılan müdahale çalışmaları etkileyici bir simülasyonla gerçekleştirildi.