Riekerink Beşiktaş maçı öncesi müjde verdi

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Çaykur Rizespor’la 0-0 berabere kalarak finale yükselen Galatasaray’ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Riekerink, maça başlarken hedeflerinin, rakibin ümitlenmesinin önüne geçmek ve finale kalmayı başarmak olduğunu kaydederek, “Kupada finale kalmak, kulübümüze duyduğumuz sorumluluk açısından çok önemliydi” diye konuştu.

Galatasaray Kulübü’ne karşı mevcut sorumluluklarının, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek olduğunun altını çizen Hollandalı teknik adam, “Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak veya ligi 5. sırada tamamlayarak bu hedefe ulaşabiliriz. Dürüst olmak gerekirse, ligdeki durum sadece bize bağlı değil. Kendi elimizdeki fırsat ise kupada final oynayacak olmamız” dedi.

Sergiledikleri performans nedeniyle oyuncularını tebrik eden Riekerink, “Buradan takımımı tebrik etmek istiyorum. Mental olarak çok iyi hazırlandılar, final oynamak istediler ve bunu başardılar. Tabii ki hatalar da yapıldı. Bazen fazla defansif oynandı, Muslera’nın çıkardığı toplar var” ifadelerini kullandı.

Riekerink, uzun süreli sakatlığı sonrası A takımla ilk maçına çıkan Sinan Gümüş’ten övgüyle bahsetti.
“Sinan’ın geri dönüşünden çok mutluyum. Maçta 20 dakika oynadı ve bu zamanı iyi değerlendirdi” diyen Riekerink, “Yarınki durumuna da bakacağız. Beşiktaş maçında daha uzun süre alabilir” diye konuştu.

Sinan’ın sahadaki performansıyla taraftarları heyecanlandırdığı yönündeki bir soru üzerine Hollandalı çalıştırıcı, şunları söyledi:

“Aslına bakarsanız benim de en fazla heyecanlandığım zamandı. Sinan’ı daha önceden bildiğimi ve tanıdığımı söylersem doğru olmaz. Gerçekten çok güzel bir geri dönüş yaptı. Beklentiler, sezon sonuna kadar takıma gelemeyeceği yönündeydi. Onu bu kadar çabuk kadroya dahil eden sağlık ekibimizi tebrik ediyorum. Onunla ilgili bana en sağlıklı bilgileri Orhan Ak hoca verdi. Önemli bir oyuncu olduğunu söyledi. Bugünkü oyunundan sonra benim de kişisel düşüncem bu yönde. Maç içinde yaptıkları bence takdiri hak ediyor.”

Beşiktaş maçıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine, önlerinde hazırlanmak için 3 günleri bulunduğunu hatırlatan Riekerink, sakatlığı bulunan oyuncuların durumunun da bu süre içinde netleşeceğini anlattı. Sezon sonunda alt yapıdaki görevine mi döneceği yoksa yönetimden farklı bir beklentisi mi olduğu şeklindeki soruya ise Hollandalı çalıştırıcı, “Şu anda burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Önemli ve zor bir sorumluluk. Ben sezon sonuna kadar bu görevi aldım. Sonrasında ise nasıl bir teknik adamla çalışılacağına yönetim karar verecektir. Ben her türlü kararlarına saygılıyım.” diyerek sözlerini tamamladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.

Bodrum’da Ana Su Hattı Patladı Yol Çöktü

Bodrum'da su isale hattının patlaması sonucu yol çöktü ve çukurlar meydana geldi. Bölgedeki su akışı kontrol altına alınırken, onarım çalışmaları başlatıldı.

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.