YAPTIRIM KRİZİ DERİNLEŞİYOR
ABD ile İran arasındaki yaptırım krizi daha fazla yankı uyandırıyor. Washington, İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptığı açıklama doğrultusunda, İran’la bağlantılı olduğu belirlenen 10 kişi ve 27 kuruluş için yaptırım kararı alındığı duyuruldu.
BAE VE HONG KONG’DAKİ KURULUŞLAR ETKİLENİYOR
Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan listede, yaptırımların yalnızca İran ile sınırlı kalmadığı gözlemleniyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hong Kong merkezli bazı şirketler de bu yaptırımlardan etkileniyor. ABD yönetimi, bu yaptırımları İran’ın finansal faaliyetlerini uluslararası düzeyde kısıtlama amacıyla uyguladığını belirtiyor.
EKONOMİK BASKI ARTIRILIYOR
Washington’un İran’a yönelik bu yeni ekonomik baskısının küresel ticaret dengeleri üzerinde önemli etkileri olacağı ifade ediliyor. Yaptırımların İran ekonomisine olan etkisi ve bölgesel ilişkiler üzerindeki potansiyel yansımaları, önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.