Çalışan Anneler İçin Emzirme Ödeneği

EMZİRME DESTEKLERİ HIZLA ARTMAKTA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, annelere sağlanan emzirme ödeneği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Işıkhan, “Her bir doğum için sigortalılarımızı emzirme ödeneğiyle destekliyoruz. 2024’te 357 milyon liraya ulaşan emzirme ödeneği sağladık. Bu sene sağladığımız destek miktarı 114 milyon liraya ulaştı.” sözleriyle desteklerin arttığını vurguladı.

DESTEKLERİN KAPSAMI VE MİKTARI

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu desteklerin amacıyla ilgili bilgiler verdi. Sağladıkları yardımlarla annelerin sağlık ve sosyal güvenlik haklarını koruduklarını, çocuklarına daha güvenli bir gelecek sunmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Verilen emzirme desteğiyle geçen yıl 416 bin 763 rapor için 357 milyon lira ödeme yapılırken, bu yıl ise 126 bin 954 rapor için toplam 153 milyon 621 bin lira ödeme gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ

Memurlarda Zam Heyecanı Başlıyor

Memurlar için 8. Dönem Toplu Sözleşme süreci 1 Ağustos 2025'te başlayacak; pazarlık Merkez'in varsayımlarına göre yürütülecek.

Ataköy İstasyonunda İntihar Olayı Yaşandı

Marmaray Ataköy istasyonunda bir kişi raylara atlayarak intihar etti, bu olay nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşandı.

Daha Fazlası!