Kocaeli’de 3 Bina Mühürlendi, 42 Kişi Tahliye Edildi

Kocaeli Gebze’de 29 Ekim tarihinde meydana gelen bina çökmesi sonucu Bilir Ailesi’nden 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından çevredeki binalarda inceleme işlemleri devam ediyor.

YENİ İHBARLA 3 BİNA DAHA MÜHÜRLENİYOR

İstasyon Mahallesi Şehit Mücahit Okur Caddesi üzerindeki 4 katlı 3 binada, toplamda 13 dairenin kolonlarında çatlaklar tespit edildi. Bu durumun ardından vatandaşların yaptığı ihbarla bölgeye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, belediye ve polis ekipleri yönlendirildi.

42 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgeye ulaşan ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucunda 3 binadan 13 dairede yaşayan 42 kişi tahliye edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin talimatı doğrultusunda söz konusu 3 dükkan ve binalar mühürlendi. Tahliye edilen 42 vatandaşın 26’sı, Darıca’da bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Balyanoz Eğitim Tesisleri’ne yerleştirildi. Diğer bina sakinleri ise yakınlarının yanına gitmeyi tercih etti. Ekipler, çevredeki diğer binalarda incelemelerine devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İrfan Can Kahveci A Milli Takım Aday Kadrosunda

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan İrfan Can Kahveci, A Milli Takım'ın aday kadrosuna dahil edildi.

Minibüsler Engelli Geçişini Kapatınca Tepki Çekti

Manavgat'ta PTT minibüsleri, kaldırım ve engelli geçişlerini kapatarak sorun yarattı. Engelli bir vatandaşın uyarısı sonrası minibüs geri çekilerek yol boşaltıldı.

Ülker 2025 Yılı Dokuz Aylık Finansallarını Açıkladı

Ülker Bisküvi, 2025'in ilk dokuz ayında 80,9 milyar TL ciro elde etti.

İSKİ Genel Kurulu 10 Kasım’da Yapılacak

İstanbul'da 2026 için su hizmet tarifeleri ve eski suyun uzaklaştırılması bedeli görüşülecek, su fiyatlarına zam yapılması planlanıyor.

Filistinli İki Erkek Bilinçsiz Halde Bulundu

Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki bir villada bilinçsiz halde bulunan iki Filistinli genç, hastaneye kaldırıldıkları sırada hayatlarını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.