MONTEELLA’NIN FENERBAHÇE İDDİALARINA VERDİĞİ CEVAP
A Milli Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ABD ile gerçekleştirilecek özel maç öncesinde Pratt & Whitney Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Merih Demiral ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Montella, milli takımda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Fenerbahçe ile ilgili çıkan spekülasyonlara açıklık getirdi.
MİLLİ TAKIMDA OLMAKTAN KEYİF ALIYORUM
Montella, “Adınız başka kulüplerle anılıyor. Fenerbahçe iddiaları var. Milli takım ve kulüp takımını birlikte çalıştırabileceğiniz konuşuluyor. Bu iddiaların gerçekliği var mı?” sorusuna yanıt olarak; “Futbolcuyken de, hoca olarakken de haberleri fazla takip etmem. Bu yüzden böyle şeylerden etkilenmiyorum. Burada çok mutluyum, başkanımızla ilişkimiz iyi, futbolcularla ortamımızı görüyorum. Kendi tutkusunu yakından takip ediyorum, takım otobüsüyle gelip antrenmanı izledi. Milli takımda olmaktan çok keyif alıyorum.” ifadelerini kullandı.
ABD MAÇI VE DÜNYA KUPASI HEDEFİ
ABD’de hazırlık maçları için bulunan Montella, 6 Haziran 2025’te oynanacak ABD maçına dair görüşlerini paylaştı. Kurban Bayramı’nı, “Uzakta da olsak da kalbimiz milletimizle.” sözleriyle kutlayan Montella, “Arzu edilen bir rakip olduğumuz için bizi davet etmeleri bizi mutlu etti. Bu maçlarda performansımızı ortaya koymak istiyoruz. Seneye de Dünya Kupası için burada olmak istiyoruz. Rakiplerimizin ligleri devam ediyor, kondisyon olarak önde olabilirler ama biz kendi performansımıza bakacağız. Sonuç almak bizim için önemli.” açıklamasında bulundu.
GÜRCİSTAN MAÇINA KONSANTRASYON
Avrupa Şampiyonası eleme grubu hakkında da bilgi veren Montella, İspanya’nın favori olarak görülmesine ve ikincilik mücadelesi konusundaki yorumlara; “En önemli şey, ilk maça konsantre olmak.” şeklinde yanıt verdi. Gürcistan’a karşı deplasmanda oynayacaklarının altını çizen Montella, “Avrupa Şampiyonası’nda ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Tüm maçlar önemli, adım adım ilerleyeceğiz. Lig performanslarına göre en iyileri çağırıyoruz. Bazen aynı pozisyonda iki iyi oyuncu oluyor, zor kararlar veriyoruz ama bunlar güzel zorluklar.” dedi.