ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk ara tatil döneminde öğretmenlerin seminerleri hakkında açıklamalar yaptı. Tekin, “Her gittiğim yerde arkadaşlar talep ediyor. Biz arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. ‘Bu yıl, bu dönem kasım ayındaki ara tatilleri online yapalım mı, yapmayalım mı’ diye. Bunu düşüneceğiz arkadaşlar. Büyük ihtimalle yüz yüze kararımızı online’a çevirmiş olacağız” şeklinde konuştu. Bakan Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ çerçevesinde Çankaya Anıttepe Ortaokulu’nu ziyaret etti ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bu buluşmalarda, atılan tüm adımları öğretmenlerin görüş ve önerileri doğrultusunda belirlediklerini vurguladı.
ARA TATİL SEMİNERLERİNE YOĞUN TALEP
Bakan Tekin, öğretmenlerin 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleşecek ara tatil seminerlerine dair yoğun talepler aldığını ifade etti. Geçen yıl seminerlerin yüz yüze yapılacağına dair bir açıklama yapıldığını hatırlatan Tekin, “Sonra bayrama denk düştü. ‘Bu sene yüz yüze yapalım’ dedik ama şimdi her gittiğim yerde arkadaşlar talep ediyor” dedi. Özellikle geçtiğimiz haftalarda yapılan ziyaretlerde öğretmenler tarafından bu konunun sıkça gündeme geldiğini belirtti.
MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ VE SEMİNERLER
1 Ocak 2025’ten itibaren öğretmenlerin seminerlerinin Milli Eğitim Akademisi altında yürütüleceğini söyleyen Bakan Tekin, “Sadece o değil, biliyorsunuz sınavı da kaldırdık. 20 yıllık bir öğretmeni tez sınavına alıp, ben bunu şahsen kendi adıma doğru bulmadığımı söylüyordum” açıklamasında bulundu. Bununla birlikte eğitim sürecinin online ve yüz yüze kısımlarından oluşacağını ifade eden Tekin, öğretmenlerin eğitimlerini alırken uygun zamanlarını kullanabileceklerini ve süresi dolanların sertifikalarını ibraz ederek unvanlarını alacaklarını aktardı.
TÜBİTAK İLE YAPILAN PROJELER
Sonbaharda yayımlanan ölçme ve değerlendirme yönetmeliğine de değinen Bakan Tekin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile iki ortak proje yürütüldüğünü söyledi. Bu projelerden biri açık uçlu sınavların değerlendirilmesiyle ilgili, diğeri ise Bilim ve Sanat Merkezleri’ne (BİLSEM) öğrenci seçimiyle ilgili testlerin geliştirilmesi için. Tekin, daha önce yurt dışı menşeli testler kullandıklarını hatırlatarak, bu yıl kendi testlerini uygulamayı planladıklarının altını çizdi. Ayrıca, üstün yetenekli öğrencilerin eğitim süreçleri hakkında daha önce kurdukları Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi Lisesi (ARGEM) projelerinin de hayata geçirileceğini belirtti.