“DEM-Parti Bayramlaşıp ‘Demli Çay’ İfadeleri.”

KURBAN BAYRAMI ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi parti heyetleri bayram ziyaretleri yapıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK üyesi Şahin Kartal’dan oluşan heyet, DEM Parti ile bayramlaştı. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, MHP heyetine “ne içersiniz” diye sordu. Durmaz da çay yanıtı verdi. Çayların dağıtımı sırasında MHP’li Durmaz, “Açık çay” rica ettikten sonra “Şimdi desem ki, demli çay içmiyorum yanlış anlaşılacak” dedi. Bu şaka, her iki heyette gülüşmelere sebep oldu. DEM Parti heyeti, bayramın ikinci gününde siyasi parti heyetlerini ağırlamaya devam ediyor. İlk olarak MHP heyeti karşılandı ve ardından Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, AK Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin temsilcileri de bayramlaşacak.

BARIŞ VE KARDENŞLİK VURGUSU

Bayramlaşma sırasında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, DEM Parti’nin ve basının bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Durmaz, “Bayramlar bildiğiniz üzere barışmanın, bağışlanmanın, kardeşliğin pekiştiği anlamlı günlerdir. Bir bayrama daha sağlık içerisinde kavuşmuş olmanın huzuru içerisindeyiz. Cenabı Allah milletimizin birliğini, beraberliğini bozdurmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ise MHP’yi ilk ziyaret eden heyet olmalarının önemine değinerek MHP’nin bayramını kutladı. Tiryaki, “Biz parti olarak, mirasını devraldığımız partilerde de öyle, barış gelir, huzur gelir bu ülkeye. Hep temennimiz o olur. Umutluyuz, geleceğe dair gerçekten umutluyuz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yılmaz ile de görüştüğünü belirten Tiryaki, MHP’nin TBMM’de kurulacak komisyona hazırlık yaptığını vurguladı.

TERÖRÜN SONLANDIRILMASI GEREKEN BİR DURUM

Durmaz, konuşmasında 40 yıldan bu yana devam eden terör sorununa dikkat çekti. “Gerçekten 40 yıldan bu yana devam eden Türkiye’nin ayağına pranga yapılmış bu büyük sorundan hepimizin kurtulması gerekiyor. 40 yıl önce doğan çocuklar yani 1985’i esas alırsak bugün 40 yaşındalar ve birçok nesil terörle büyüdü” dedi.

Tiryaki, “Bizim mücadelemiz ortak hedefler doğrultusunda Türkiye’yi büyütmek, kardeşliği büyütmek. Bu bayram buna vesile olsun inşallah önümüzdeki süreçte silahların bırakılması ve teslim edilmesiyle birlikte Meclis’te oluşacak komisyon marifetiyle bu konu değerlendirilecektir,” şeklinde konuştu.

MECLİS’TE KURULACAK KOMİSYON

Tiryaki, siyasi partilerin bir araya gelerek görüşmeler yapması gerektiğini belirtti. “Komisyonlar bütün sorunları çözecek değil ama komisyonlar bütün sorunları tartışabilir” diye vurguladı. Durmaz ise asıl olanın iyi niyet olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin geleceğine yönelik ortak bir anlayışa sahip olunmasının önemine dikkat çekti.

Durmaz, “Somut şekilde ortaya çıkmış olur. Herkesin olduğu bir şey olur. Aynı zamanda kimin konuya samimi bir şekilde yaklaştığı, kimin başka maksatlarının olduğu veya istismar ettiği de somut bir şekilde ortaya çıkmış olur” diyerek bayram sonrası atılacak adımların heyecanla beklendiğini ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Galatasaray’ın Genç Yıldızı Arda Ünyay Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray'ın genç savunmacısı Arda Ünyay, Başakşehir maçı sonrası Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hedefini vurguladı ve geçmişteki başarılarına atıfta bulundu.

Zeytinburnu’nda Kentsel Dönüşümde Beton Parçaları Düşünce Araçlar Hasar Gördü

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm sürecindeki bir binanın çatısından düşen beton parçaları park halindeki üç araca büyük zarar verdi. Olayda can kaybı ve yaralanma olmadı.

Galatasaray Okan Buruk’un Değerlendirmesine İlişkin Açıklamaları

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Başakşehir ile oynanan kupa maçını yorumladı ve takımın Süper Lig'deki Kasımpaşa karşılaşmasına dikkat çekti.

Arizona’da 8 Cinayetten İdam Cezası Kararı Verildi

Arizona'da 2017'de 8 kişinin ölümüne sebep olan bir mahkum için idam cezası karara bağlandı.

Jeffrey Epstein Dosyasında Yeni Fotoğraf Skandalı

Cinsel istismar suçlusu Jeffrey Epstein'in dosyasında yer alan yeni fotoğraflarda, sansürlenmiş bir kadınla birlikte poz veren Bill Gates'in görüntüsü dikkat çekti.