Trump: Asya Turu Ülkeleriyle Ticaret Anlaşmaları Sağlandı

ABD Başkanı Donald Trump, Asya turu sırasında birçok ülkenin lideriyle yaptığı görüşmelerin ardından ikili ilişkilerin güçlendiğini ve varılan ticaret anlaşmalarının ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Trump, 5 günlük Asya gezisini değerlendirdiği paylaşımında, Çin, Japonya, Güney Kore, Malezya, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Kamboçya ve Vietnam ile uzun vadeli ilişkiler geliştirdiğini belirtti. Gümrük tarifeleri ve ticaret anlaşmaları sayesinde büyük meblağların ülkeye girdiğini vurgulayan Trump, “Bu ülkelerin liderleriyle bir araya gelmek büyük bir onurdu. Özellikle, ABD’nin yeniden saygı gördüğünü görmek benim için oldukça anlamlıydı. Artık ABD, hiç olmadığı kadar saygı duyulan bir ülke haline geldi” diye konuştu.

CUMHURİYETÇİ SENATÖRLERE ÇAĞRI YAPTI

Aynı zamanda Demokratlara yönelik eleştirilerde bulunan Trump, geçici bütçe tasarısının onaylanamaması sonucunda federal hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tuttu. Asya turu sırasında Demokratların hükümeti nasıl kapattığı ve Cumhuriyetçilerin buna neden müsaade ettiği yönündeki soruların sıkça gündeme geldiğini kaydetti. Demokratların sağlık sisteminden trilyonlarca doları keserek bu kaynakları, “ülkeye yasa dışı yollarla giren, cezaevlerinden veya akıl sağlığı kurumlarından gelen kişilere” vermek istediğini savunan Trump, Cumhuriyetçilerin buna izin vermeyeceklerini bildirdi. Trump, Senatodaki Cumhuriyetçilere, yasama sürecini engelleyen kürsü işgali uygulamasını durdurmaları ve ellerindeki kartı oynamaları yönünde çağrıda bulundu. Kürsü işgali uygulaması, senatörlerin istenmeyen bir tasarının onaylanmasına engel olmak amacıyla saatlerce konuşmalarını ifade ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul’da Kaçak Oyuncak Operasyonu Düzenlendi

Kaçak oyuncak satışına yönelik düzenlenen operasyonda, değeri 50 milyon lira olan 125 binden fazla oyuncak bulundu. İki kişi gözaltına alındı.

Diyanet Hacı Adaylarına Sağlık Raporu Uyarısı Yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı kura çekiminde, belirli şartları taşıyan hacı adaylarının sağlık raporu alması gerekecek.

Cakarta’da Camide Patlama Meydana Geldi

Cakarta'daki bir okulun camiinde Cuma namazı sırasında gerçekleşen patlamalarda 54 kişi yaralandı. Olayın ardından yetkililer inceleme başlattı.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: 92,4 Milyar Metreküp Doğalgaz Keşfi Yapıldı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 2025'te 92,4 milyar metreküp doğalgaz keşfettiğini ve bunun değerinin 37 milyar dolar olduğunu duyurdu. Bağımsız enerji hedefi vurgulandı.

Türkiye: Gazze Konusunda Netanyahu Hakkında Yakalama Emri

Türkiye, 37 İsrailli yetkili, including Netanyahu, hakkında "İnsanlığa Karşı Suçlar" ve "Soykırım" iddialarıyla yakalama kararı aldı.