FİKSTÜR ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİ
Trendyol Süper Lig’in 2025-2026 sezonu fikstür çekimi, bugün Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda yapıldı. Fikstür çekimi saat 15.00’te başladı.
DERBİ HAFTALARI BELLİ OLDU
Trendyol Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın karşılaşmalarının yer aldığı derbiler, 8, 11 ve 14’üncü haftalarda oynanacak. Derbilerin programı şu şekilde belirleniyor:
– 5. hafta: Fenerbahçe-Trabzonspor
– 8. hafta: Galatasaray-Beşiktaş
– 11. hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe
– 11. hafta: Galatasaray-Trabzonspor
– 14. hafta: Fenerbahçe-Galatasaray
– 16. hafta: Trabzonspor-Beşiktaş
İLK HAFTA MAÇLARI
Süper Lig’de yeni sezon, 8-9-10 ve 11 Ağustos’ta oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. İlk haftanın karşılaşmaları şöyle:
– Fenerbahçe – Alanyaspor
– Kayserispor – Beşiktaş
– Gaziantep FK – Galatasaray
– Trabzonspor – Kocaelispor
BEŞİKTAŞ 6 NUMARALI TOPU ÇEKTİ
Fikstür çekiminde 6 numaralı topu çeken Beşiktaş, Avrupa maçları dönüşü üst üste 6 deplasman maçı oynayacak. Fenerbahçe 13 ve Galatasaray 14 numaralı topları çekti.
YASAKLI HAFTALAR AÇIKLANDI
TFF’nin fikstür çekim bilgi kılavuzunda yer alan ‘yasaklı haftalar’ hakkında açıklama yapıldı. Ardışık oynanan Avrupa Kupası maçlarının arasındaki haftalar yasaklı haftalar olarak belirlendi. Avrupa Ligi veya Konferans Ligi’nde Perşembe günü oynayan bir takımın ardından, Şampiyonlar Ligi’nde Salı günü maç yapacak bir takımın o hafta sonundaki maçı, dinlenme dengesi açısından sağlıklı olmayabiliyor. Bu nedenle, Şampiyonlar Ligi takımları ile Avrupa Ligi ve Konferans Ligi takımları, 1, 2, 3, 6 ve 7’inci haftalarda karşılaşmamalıdır. Bu kurallar gereği, öğle çekiminde bulunan takımlar ile farklı torbalardaki takımlar arasında bu haftalarda karşılaşmaların olmaması sağlandı.
then "Add to Home Screen"