FİKSTÜR ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİ
Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonu fikstürü, bugün Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda düzenlendi. Fikstür çekimi saat 15.00’te başladı ve birçok takımın yeni sezonda nasıl bir yol haritası izleyeceği belirlendi.
DERBİLERİN TARİHLERİ
Trendyol Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın birbirleriyle karşılaşacağı derbiler 8, 11 ve 14’üncü haftalarda oynanacak. Bu derbi haftaları şu şekilde sıralandı:
– 5. hafta: Fenerbahçe-Trabzonspor
– 8. hafta: Galatasaray-Beşiktaş
– 11. hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe
– 11. hafta: Galatasaray-Trabzonspor
– 14. hafta: Fenerbahçe-Galatasaray
– 16. hafta: Trabzonspor-Beşiktaş
İLK HAFTA MAÇLARI
Süper Lig’de yeni sezon, 8-9-10 ve 11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ilk hafta maçlarıyla başlayacak. İlk hafta mücadelesinde şu karşılaşmalar yer alacak:
– Fenerbahçe – Alanyaspor
– Kayserispor – Beşiktaş
– Gaziantep FK – Galatasaray
– Trabzonspor – Kocaelispor
BEŞİKTAŞ’IN DURUMU
Fikstür çekiminde 6 numaralı topu çeken Beşiktaş, Avrupa maçlarının ardından 6 kez üst üste deplasmanda oynayacak. Diğer takımlar arasında, Fenerbahçe 13, Galatasaray ise 14 numaralı topları çekti.
YASAKLI HAFTALAR AÇIKLAMASI
TFF, fikstür çekim bilgi klavuzunda ‘yasaklı haftalar’ konusuna yer verdi. Açıklamada, ardışık oynanan Avrupa Kupası maçlarının arasındaki haftaların yasaklı olduğu belirtildi. Özellikle Avrupa Ligi veya Konferans Liginde Perşembe günü oynayan bir takım, Şampiyonlar Liginde Salı günü maçı olan bir takım ile aynı hafta sonuna denk gelmemeli. Bu durum, oyuncuların yeterli dinlenme süresini bulmasını engelleyebiliyor. Dolayısıyla, Şampiyonlar Ligi takımları ile Avrupa Ligi ve Konferans Ligi takımları, 1, 2, 3, 6 ve 7. haftalarda karşılaşmayacak.
then "Add to Home Screen"