“27 Güvenlik Görevlisinin Şehit Olduğu Terörist Yakalandı”

ÖNEMLİ OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, büyük bir operasyona imza atarak önemli bir başarı sağladı. Gerçekleştirilen operasyonda, 27 güvenlik görevlisinin şehit edilmesiyle sonuçlanan, 22’si jandarma ve 13’ü TSK personeli olmak üzere toplamda 35 güvenlik görevlisi ve 2 vatandaşın yaralanmasına neden olan 20 terör olayının şüphelisi Ahmet Kalker kod isimli M.A. yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlanan M.A., adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

YURT DIŞINDAKİ ŞÜPHELİLER ÜLKEYE DÖNDÜRÜLDÜ

Operasyon kapsamında ayrıca, yurt dışında bulunan ve terör örgütüne üye olma suçu nedeniyle aranan C.A. isimli PKK, KCK ve YPG mensubu ikna edilerek ülkeye dönmesi sağlandı. C.A.’nın dönüşü ile ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirildi. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, gerçekleştirilen operasyon hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Jandarma teşkilatımız çok önemli bir operasyona imza attı. 1995 ve 2000 yılları arasında ilimizde 27 güvenlik görevlimizin şehit edilmesi olayına karışan PKK-KCK terör örgütü mensubu Ahmet Kalker yakalandı ve mahkemece tutuklandı. Bununla beraber yurt dışında bulunan C.A. isimli PKK, KCK, YPG terör örgütü mensubu ikna edildi. 8 Ekim 2024’te ülkeye dönmesi sağlandı ve adli işlemler başladı.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

CHP’de İstifa Krizi Derinleşiyor: 100 Üye Ayrıldı

İki CHP meclis üyesi, Ercan Duman ve Mutlu Nak, partilerinden ayrıldıklarını duyurdu. İkili, gelecekteki çalışmalarına AK Parti çatısı altında devam edeceklerini belirtti.

Yılın Ülkesi Suriye Olarak Seçildi

The Economist dergisi, 2025 yılı için yılın ülkesi olarak Suriye'yi belirledi. Bu karar, Suriye'nin uluslararası gündemdeki önemine dikkat çekiyor.

Kılıçdaroğlu’ndan Değişim İddialarına Cevap Geldi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif siyaseti bıraktığına dair iddialar, çalışma ofisi ekibi tarafından kesin bir dille reddedildi.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadeye Çağrıldı

Ünlü kişilerle ilgili yapılan uyuşturucu soruşturmasında, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran’ın şüpheli olarak ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Üçüncü Toplantısını Bekliyor

Asgari ücret zammı için üçüncü toplantı öncesi gözler komisyonda. Toplantının tarihi henüz belirlenmedi, olası zam oranları merak ediliyor.