28 Şubat duruşması başladı Çiller rapor sundu

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 77. duruşması başladı. Tanık sıfatı ile ifade vermesi için kendisine çağrı kağıdı çıkarılan Tansu Çiller, mahkemeye sağlık raporu sundu.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Çetin Doğan ve Çevik Bir başta olmak üzere çok sayıda sanık katılıyor. Seçim nedeni ile mahkeme başkanı izinli olduğu için asıl üye duruşmayı yürütüyor. Mahkeme başkanı, duruşmanın 3 gün süreceğini belirterek, süreç hakkında bilgi verdi.  

Mahkeme, dönemin ana muhalefet partisi ve başbakan yardımcısı Tansu Çiller'e tanık sıfatı ile çağrı kağıdı göndermişti. Çiller, mahkemeye 5 günlük sağlık raporu sundu.
Duruşma başladıktan sonra sanıklardan Abdullah Kılıçaslan söz alarak, 28 Şubat davası iddianamesinin ‘paralel yapı savcıları’ tarafından yazıldığını ileri sürdü. Kılıçaslan ayrıca iddianamenin bazı bölümlerinin çıkarılmasını istedi.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fransa’da Çiftçilerden Ana Yolda Eylem

Fransa'nın Saone-et-Loire bölgesindeki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına ve ekonomik zorluklara karşı ana yolları kapatarak protesto düzenledi.

Afrika’nın Birlik Teması: Kendi Hikayemizi Yazmalıyız

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika'nın Batılı güçlere karşı güçlenmesi için birlik içinde hareket etmesinin önemini belirtti.

Sadettin Saran Uyuşturucu Soruşturmasında İfade Verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran'ı şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Saran, "Hiçbir şeyden çekinmiyorum" diyerek yarın Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

Siirt’te Yaban Hayvanlarına 750 Kilo Yem Bırakıldı

Siirt'te, doğa koruma ekipleri ve jandarma, yaban havanları için 750 kilo yem dağıtımı gerçekleştirdi.

Ege’de Türkiye Yunanistan Askeri Gerilim Arttı

Türk Hava Kuvvetleri ve Yunan savaş uçakları, üç yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelerek it dalaşı yaptı.